Рецепта за Швейцарска ръжена Страта

Швейцарска ръжена Страта


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
60 минути

Необходими продукти:
•    1/4 чаена лъжичка растителна мазнина (слънчогледово олио или зехтин)
•    2 супени лъжици ситно нарязан стар лук
•    4 филии ръжен хляб – нарязани на кубчета
•    1/2 купа настъргано обезмаслено Швейцарско сирене (приблизително 60 грама)
•    1/3 купа пушено пилешко или пуешко месо (нарязано на кубчета)
•    3 яйчни белтъка
•    3/4 чаша нискомаслено прясно мляко
•    1/8 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Намажете два отделни подходящи за печене съда с мазнина. В тиган загрейте малко количество слънчогледово олио или зехтин. Прибавете лука и го задушете за около 2 минути като през цялото време бъркате непрестанно.
2. В средно голяма купа смесете лука, кубчетата хляб, сиренето и пилешкото месо. Разбъркайте добре. Разпределете готовата смес между двете предварително подготвени тави или йена-глас съдове. В същата купа смесете останалата част от продуктите и бъркайте докато те се инкорпорират напълно. Пресипете сместа по равно в двете тави. Покрийте съдовете за печене с готварско фолио и ги приберете в хладилника за минимум 2 часа, но за не повече от 24 часа.
3. Загрейте фурната до 175 градуса. Печете в продължение на 30-35 минути.

Количество:
2 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 230
Мазнини: 3 g.
Холестерол: -
Протеини: 20 g.
Въглехидрати: 30 g.
Фибри: 3 g.
Наситени мазнини: 1 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа