Рецепта за Варени яйца със зеленчуци

Варени яйца със зеленчуци


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
20 минути

Необходими продукти:
•    2 купи нарязани броколи
•    2 купи нарязан спанак (приблизително 100 грама)
•    1 голяма глава лук – нарязан
•    1 купа нарязани гъби (приблизително 100 грама)
•    1 средно голям морков – нарязан на лентички
•    1 малка тиквичка – нарязана на лентички
•    3/4 купа обезмаслено доматено пюре
•    1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
•    4 яйца
•    1/4 купа настъргано обезмаслено сирене Моцарела (приблизително 30 грама)

Начин на приготвяне:
1. Намажете дъното на тиган с незалепваща повърхност със слънчогледово олио. Загрейте тигана на умерена температура. След като олиото се сгорещи добавете броколите, спанака, гъбите, моркова и тиквичките и ги запържете за около 8-10 минути, като разбърквате периодично, докато зеленчуците омекнат и хванат хрупкава коричка.
2. Добавете доматеното пюре и черния пипер. Разбъркайте. Оставете сместа на котлона за още 5-6 минути или докато всички съставки се сгорещят. Разбърквайте от време на време.
3. С помощта на лъжица или готварска шпатула направете четири дупчици в зеленчуковата смес. Във всяка от тях поставете по едно предварително счупено сурово яйце. Покрийте тигана и оставете сместа на котлона за поне още 5 минути, или докато яйцата се пресекат. Поръсете със сирене. Сервирайте ястието веднага!

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 160
Мазнини: 6 g.
Холестерол: 215 mg.
Протеини: 12 g.
Въглехидрати: 15 g.
Фибри: 4 g.
Наситени мазнини: 2 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа