Рецепта за Печени овесени ядки с канела и ванилия

Печени овесени ядки с канела и ванилия


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Готовите овесени ядки с канела и ванилия са чудесна добавка към киселото мляко, изварата, горещите или студени зърнени закуски и пресните плодове. Те дори биха могли да заместят ядките или шоколадовия чипс в някои рецепти.

Необходими продукти:
•    1/4 чаена лъжичка канела на прах
•    1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт
•    1/2 чаена лъжичка вода
•    1/2 купа обикновени овесени ядки
•    Масло от рапица или обикновено слънчогледово олио

Начин на приготвяне:
1. Пресипете канелата в малка купичка. Добавете екстракта от ванилия, а след това и водата. Разбъркайте добре и оставете купичката настрана.
2. Изсипете овесените ядки в намазан с масло от рапица тиган с незалепваща повърхност. Включете котлона на умерена температура. По желание напръскайте горната част на овесените ядки с допълнително количество мазнина. Оставете ядките да се пекат в тигана в продължение на около минута-две.
3. Прибавете сместа от канела, ванилия и вода и разбъркайте. Продължавайте да бъркате докато овесените ядки придобият приятен златист цвят. Свалете тигана от котлона и оставете ядките да изстинат.
4. Съхранявайте охладените ядки в добре затварящ се найлонов плик до момента на тяхната консумация.

Количество:
2 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 77
Мазнини: 1.3 g.
Холестерол: -
Протеини: 3 g.
Въглехидрати: 13 g.
Фибри: 2 g.
Наситени мазнини: 0.2 g.
Мононенаситени мазнини: 0.4 g.
Полиненаситени мазнини: 0.5 g.


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа