Рецепта за Коледна Страта

Коледна Страта


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    7 филии пълнозърнест пшеничен хляб (нарязани на кубчета)
•    Масло от рапица или обикновено слънчогледово олио
•    Варени и обезкостени пилешки гърди без кожа – 2 броя (нарязани на кубчета)
•    2/3 купа нарязани зелени чушки
•    2/3 купа нарязан лук
•    2/3 купа нарязана целина
•    3 супени лъжици нискомаслена майонеза
•    1/3 чаша обезмаслена или нискомаслена сметана
•    1 голямо яйце
•    1/4 чаша яйчен заместител
•    1 чаша нискомаслено или обезмаслено прясно мляко
•    1/4 чаена лъжичка сол (по желание)
•    1 консерва гъбена крем супа
•    1 чаша настъргано нискомаслено сирене Чедър

Начин на приготвяне:
1. Поставете половината от нарязания на кубчета пълнозърнест пшеничен хляб в намазана с масло от рапица тава за печене.
2. В средно голяма купа смесете остатъка от пилешкото месо, зелената чушка, лука, целината, майонезата и сметаната. Разбъркайте добре. Пресипете получената смес в тавата и я разстелете върху хлебните кубчета.
3. Над слоя смес от пиле, сметана и майонеза разпределете остатъка от хлебните кубчета.
4. В друг съд пресипете и разбъркайте яйцето, яйчния заместител, прясното мляко и солта. Трябва да се получи гладка, еднородна смес. Покрийте съда и го приберете в хладилника за през нощта.
5. На следващата сутрин загрейте фурната до 160 градуса. Пресипете охладената яйчна смес върху съставките в тавата. Поставете тавата във фурната и печете в продължение на 45 минути. За финал поръсете със сирене и оставете тавата във фурната в продължение на още 5 минути или докато сиренето се разтопи. Ястието е готово за сервиране.

Количество:
6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 326
Мазнини: 10 g.
Холестерол: 75 mg.
Протеини: 25 g.
Въглехидрати: 34 g.
Фибри: 4 g.
Наситени мазнини: 4 g.
Мононенаситени мазнини: 2.3 g.
Полиненаситени мазнини: 1 g.


Потребителска оценка
4.0 / 2 гласа