Рецепта за Пилешки наденички Страта

Пилешки наденички Страта


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Тази рецепта е изключително подходяща за дните около Коледните и Новогодишните празници, тъй като може да се приготви предварително и да се съхранява в хладилник за през нощта. Всичко което трябва да направите на следващата сутрин е да хвърлите тавата във фурната. Остатъците пък могат да бъдат консумирани след бързо претопляне в микровълновата фурна.

Необходими продукти:
•    2 парчета пилешка наденица – нарязани (общо около 170 грама)
•    3 купи гъби – нарязани на филийки
•    2 чаени лъжички масло от рапица или слънчогледово олио
•    7 филии пълнозърнест пшеничен хляб (нарязани на кубчета)
•    2 чаши настъргано нискомаслено сирене Чедър
•    1/4 купа зелен лук – ситно нарязан
•    3 яйца
•    1 чаена лъжичка горчица
•    3/4 чаша яйчен заместител
•    2 чаши обезмаслено прясно мляко
•    1/2 чаена лъжичка сол
•    Щипка прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Намажете избраната от вас тава за печене с масло от рапица. Поставете наденичките и гъбите и маслото от рапица в голяма тенджера с незалепваща повърхност и ги задушете на умерено до висока температура, като разбърквате по-често. Запържването отнема не повече от 5 минути.
2. Към сместа от наденички и гъби добавете кубчетата хляб и половината от сиренето. Разбъркайте добре. Пресипете сместа в предварително приготвения съд за печене. Отгоре посипете остатъка от сиренето.
3. Поставете яйцата и горчицата в дълбок съд и ги разбъркайте добре с помощта на електрически миксер. След това добавете яйчния заместител, прясното мляко, солта и черния пипер. Бъркайте докато се получи гладка, еднородна смес. Изсипете сместа върху сместа от хлебни кубчета. Покрийте съда и го поставете в хладилника за минимум 8 часа, или за цялата нощ.
4. Загрейте фурната до 175 градуса. Междувременно (поне 20 минути по-рано) извадете тавата от хладилника. Печете в продължение на около 45 минути. Ястието е готово за сервиране. Насладете се!

Количество:
8 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 300
Мазнини: 12 g.
Холестерол: 114 mg.
Протеини: 24 g.
Въглехидрати: 25 g.
Фибри: 4 g.
Наситени мазнини: 4.8 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
4.0 / 2 гласа