Рецепта за Бисквити закуска

Бисквити закуска


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    2/3 купичка лек сироп за палачинки
•    1/4 чаша тъмнокафява захар
•    3/4 купичка фъстъчено масло
•    2 ч.л. ванилия
•    1 яйце
•    1 с.л. яйчен заместител или белтък от яйце
•    3/4 чаша пълнозърнесто пшенично брашно
•    6 с.л. бяло брашно
•    1/2 ч.л. сода бикарбонат
•    1/4 ч.л. сол
•    3/4 чаша обработени овесени ядки
•    3/4 чаша сушени плодове – стафиди, касис или боровинки (по желание)
•    2 1/2 чаши богати на фибри препечени овесени ядки

Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната до 375 градуса. Намажете два незалепващи листа готварска хартия с олио от рапица.
2. В голяма купа смесете и разбъркайте сиропа за палачинки, кафявата захар, фъстъченото масло, екстракта от ванилия, яйцето и яйчния заместител. Трябва да се получи гладка, хомогенна смес.
3. В друг дълбок съд смесете и разбъркайте пълнозърнестото пшенично брашно, бялото брашно, содата бикарбонат и солта. Пресипете получената смес в купата със сместа от фъстъчено масло. Разбъркайте с помощта на електрически миксер.
4. Прибавете овесените ядки, сушените плодове и богатите на фибри препечени овесени ядки. Разбъркайте с ръчна бъркалка или готварска шпатула.
5. Разпределете готовата смес върху предварително подготвените незалепващи листи готварска хартия, оформяйки еднакви по форма и размер курабийки. За целта можете да използвате обикновена лъжица. Оставяйте разстояние между отделните бисквити. Печете в продължение на 10 минути или докато краищата на бисквитите придобият кафеникав оттенък. Извадете готовите бисквити от фурната и ги оставете настрана, за да изстинат. Можете да ги съхранявате в плътно затварящи се найлонови торбички, в продължение на два дена при стайна температура, или във фризера в продължение на не повече от два месеца.

Количество:
12-14 бисквити закуска


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 214
Мазнини: 8.5 g.
Холестерол: 18 mg.
Протеини: 8 g.
Въглехидрати: 27 g.
Фибри: 5 g.
Наситени мазнини: 1.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа