Рецепта за Пушени пресни зеленчуци

Пушени пресни зеленчуци


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    2 чаени лъжички зехтин
•    1 купа ситно нарязан сладък лук
•    1 чаена лъжичка ситно нарязан чесън
•    500 грама зеленчуков микс (зелено зеле, синап, ряпа)
•    2 чаши вода или пилешки или телешки бульон с ниско съдържание на сол
•    1/2 супена лъжица кафява захар
•    1/2 супена лъжица меласа
•    1 чаена лъжичка течен сос с вкус на пушек
•    Черен пипер на вкус
•    Сол на вкус (по желание)

Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в голяма тенджера с незалепваща повърхност. Когато мазнината се сгорещи добавете лука и чесъна и ги задушете за около минута-две, като разбърквате от време на време.
2. Добавете предварително почистените и нарязани зеленчуци, както и двете чаши вода или бульон. Прибавете кафявата захар, меласата и течния сос с аромат на пушек. Разбъркайте добре.
3. Позволете на сместа да заври, след това намалете котлона и я оставете да къкри на слаб огън в продължение на 20-25 минути, или до пълно омекване на зеленчуците.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 82
Мазнини: 2.5 g.
Холестерол: -
Протеини: 2.5 g.
Въглехидрати: 14.5 g.
Фибри: 5 g.
Наситени мазнини: 0.3 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа