Рецепта за Пролетно зеленчуково суфле

Пролетно зеленчуково суфле


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    Масло от рапица или слънчогледово олио
•    3 яйца
•    1/4 чаша бяло брашно
•    1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
•    Щипка сол
•    1/2 чаша яйчен заместител
•    1/4 чаша обезмаслено или нискомаслено прясно мляко
•    1 купа нискомаслена извара – добре пасирана
•    1 чаена лъжичка сух риган или босилек
•    2 купи нарязани на малки хапки пролетни зеленчуци (броколи, аспержи, артишок, тиквички, ситно нарязан спанак или прясно цвекло)
•    1 и 1/2 купи настъргано нискомаслено сирене Чедър
•    1/4 купа ситно нарязан зелен лук (по желание)

Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте дъното на избраната от вас тава за печене с мазнина.
2. В голяма купа смесете и разбъркайте яйцата, брашното, содата бикарбонат и солта. Бъркайте до получаване на гладка, еднородна смес. Добавете яйчния заместител и прясното мляко и разбъркайте отново. Прибавете изварата, предварително почистения, измит и добре оцеден зеленчуков микс и настърганото сирене Чедър. Разбъркайте.
3. Пресипете сместа в подготвения съд за печене и печете в продължение на 10 минути. Намалете градусите на фурната до 170 градуса и печете в продължение на още 20 минути. Ястието се сервира и консумира докато е все още топло.

Количество:
6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 208
Мазнини: 9 g.
Холестерол: 130 mg.
Протеини: 20 g.
Въглехидрати: 12 g.
Фибри: 2 g.
Наситени мазнини: 5 g.
Мононенаситени мазнини: 2 g.
Полиненаситени мазнини: 0.4 g.


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа