Рецепта за Плодова салата с червени боровинки

Плодова салата с червени боровинки


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Продукти:
•    1 купичка пресни боровинки
•    1 купичка настъргана червена или зелена ябълка
•    1 купичка нарязана на ситно целина
•    1 купичка зърна от червено или зелено грозде без семки (разполовени)
•    1/4 купичка натрошени орехи
•    1/4 ч.л. канела на прах
•    220 гр. нискомаслено кисело мляко с ванилова есенция
•    1/4 до 1/2 ч.л. ванилия на прах (по желание)

Начин на приготвяне:
1. В средно голям съд смесете боровинките, ябълката, целината, гроздето и орехите. Разбъркайте добре
2. В друг съд разбъркайте киселото мляко и ванилията.
3. Смесете съдържанието на двата съда и бъркайте до получаване на хомогенна смес. Салатата е готова за консумация.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 165
Мазнини: 5.5 g.
Холестерол: 3 mg.
Протеини: 6 g.
Въглехидрати: 26 g.
Фибри: 2.5 g.
Наситени мазнини: 0.9 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа