Рецепта за Кисело зеле

Кисело зеле


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    850 грама кисело зеле
•    2 малки глави лук – ситно нарязани
•    1 цяла глава лук – обелена
•    Няколко зърна хвойна
•    Сокът на един прясно изцеден лимон
•    1 малка връзка смесени пресни подправки (магданоз и други)
•    1 чаша зеленчуков бульон
•    1 глава чесън
•    Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1. Изплакнете и внимателно прецедете предварително нарязаното кисело зеле.
2. Варете киселото зеле в продължение на час и половина, в толкова вода, колкото да го покриете.
3. Запържете нарязания лук до златисто в дълбок тиган без добавена мазнина.
4. Към лука добавете свареното кисело зеле, цялата глава лук със забучените в нея зърна хвойна, лимоновия сок и микса от подправки. Най-накрая добавете и зеленчуковия бульон.
5. Старателно измийте главата чесън, без да я белите и я поставете в средата на сместа от кисело зеле и подправки. Покрийте съда и оставете съдържанието му да къкри на слаб огън в продължение на около час.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: -
Мазнини: -
Холестерол: -
Протеини: -
Въглехидрати: -
Фибри: -
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа