Рецепта за Зелен боб с магданоз и печен чесън

Зелен боб с магданоз и печен чесън


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Изключително лесен и вкусен начин за гарниране на ястие от зелен боб.
 
Необходими продукти:
•    4 чаени лъжички зехтин
•    8 скилидки чесън – печени (за да опечете чесъна поставете го в готварско фолио, поръсете го със зехтин, сол и черен пипер, загънете го и го поставете във фурна включена на 200 градуса за около 35-40 минути или докато омекне)
•    1-2 щипки сол
•    2 супени лъжици пресен магданоз – ситно нарязан
•    4 купи зелен боб – измит и с почистени краища
•    Прясно смлян черен пипер (по желание)

Начин на приготвяне:
1. В малък съд смесете зехтина, печения чесън, солта и магданоза. Разбъркайте добре, като успоредно с това трябва да смачкате чесъна на пюре. Можете да направите това с помощта на обикновена лъжица.
2. Поставете зеления боб в подходящ съд, добавете няколко супени лъжици вода и го задушете в микровълновата фурна. Необходими са ви не повече от 10 минути. Следете цвета на боба – когато той стане ярко зелен, това е сигурен знак, че вече е достигнал желаната крехкост. Извадете боба, поставете го в цедка, изплакнете го със студена вода и го оцедете добре.
3. В голяма тенджера или дълбок тиган с незалепваща повърхност загрейте сместа от зехтин, печен чесън, сол и магданоз. Добавете вече задушения зелен боб и продължете със запържването в продължение на още минута-две, като през това време разбърквате по-често. По желание поръсете сместа с прясно смлян черен пипер на вкус. Ястието е готово за сервиране.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 83
Мазнини: 4 g.
Холестерол: -
Протеини: 3 g.
Въглехидрати: 10 g.
Фибри: 4 g.
Наситени мазнини: 0.6 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа