Рецепта за Зелен боб Касерола

Зелен боб Касерола


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    1 супена лъжица масло или маргарин от рапица
•    1 чаша обезмаслена или нискомаслена сметана
•    2 супени лъжици брашно
•    1 чаена лъжичка сол
•    1 чаена лъжица захар на кристали
•    1/2 купа ситно нарязан лук
•    500 грама замразен зелен боб
•    1 купа настъргано нискомаслено сирене Чедър
•    1/2 купа или десет натрошени солени бисквити
•    Масло от рапица или готварско олио

Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 175 градуса. Намажете подходяща за печене тава с масло от рапица или със слънчогледово олио.
2. Разтопете една супена лъжица масло в подходящ за микровълнова фурна съд. Към вече разтопеното масло добавете 2 супени лъжици от сметаната, както и посоченото количество брашно. Разбъркайте добре. Прибавете и остатъка от сметаната, също солта и захарта и бъркайте до получаване на гладка, еднородна смес.
3. Пресипете сместа от масло, сметана и брашно в голяма купа, добавете зеления боб и половината от сиренето Чедър. Разбъркайте добре, след това пресипете готовата смес в предварително подготвената тава за печене.
4. Остатъка от сиренето Чедър посипете върху сместа. За финал добавете и натрошените солени бисквити. Напръскайте натрошените бисквити с малко количество слънчогледово олио или масло от рапица.
5. Печете в продължение на 30-35 минути или докато горната част на ястието придобие хрупкава, златиста коричка.

Количество:
9 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 115
Мазнини: 4 g.
Холестерол: 10 mg.
Протеини: 6 g.
Въглехидрати: 13.5 g.
Фибри: 1.5 g.
Наситени мазнини: 2.2 g.
Мононенаситени мазнини: 1.1 g.
Полиненаситени мазнини: 0.1 g.


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа