Рецепта за Хрупкав десерт с ягоди и ревен

Хрупкав десерт с ягоди и ревен


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
1 час и 15 минути

Необходими продукти:
•    850 грама пресни ягоди – нарязани на половинки
•    2 чаши пресен или замразен ревен (нарязан на малки парченца)
•    1-2 супени лъжици инстантна тапиока или 1/2-1 супена лъжица царевично брашно
•    1/4 чаена лъжичка смлян джинджифил
•    3/4 чаша захар
•    1 чаена лъжичка канела на прах
•    1/3 чаша пълнозърнесто брашно
•    1/8 чаена лъжичка сол
•    2 супени лъжици маргарин или масло
•    1/2 чаша овесени ядки
•    1 и 1/2 супени лъжици течен мед

Начин на приготвяне:
1. В средно голям съд разбъркайте ягодите, ревена, тапиоката/ царевичното брашно, джинджифила, половината от указаното количество захар и 1/4 от канелата. Пресипете сместа в съд за печене и я оставете настрана за около 20 минути.
2. Междувременно загрейте фурната до 200 градуса. В средно голям съд разбъркайте брашното, солта, остатъка от захарта и канелата. Прибавете и маргарина/ маслото и бъркайте до получаването на дребни трохи. Добавете овесените ядки и разбъркайте добре. Прибавете меда и разбъркайте отново. Пресипете тази смес върху сместа от плодовете.
3. Печете в продължение на 35-40 минути или докато горната част на десерта придобие приятен златист загар.
4. Десертът се сервира топъл или със стайна температура.

Количество:
6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 270
Мазнини: 4 g.
Холестерол: -
Протеини: 3 g.
Въглехидрати: 55 g.
Фибри: 5 g.
Наситени мазнини: 1 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа