Рецепта за Салата Уолдорф

Салата Уолдорф


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    1/4 чаша нискомаслена майонеза
•    1/4 чаша нискомаслено или обикновено кисело мляко или обезмаслена сметана
•    2 чаени лъжички захар
•    3/4 чаена лъжичка прясно изцеден лимонов сок
•    3 ябълки – обелени, почистени от сърцевината и нарязани на кубчета
•    1 чаша ситно нарязана целина
•    1/3 чаша натрошени орехи
•    1/3 чаша сушени плодове – стафиди, череши или боровинки (съставката е по избор)

Начин на приготвяне:
1. Пресипете майонезата, киселото мляко или сметаната, захарта и лимоновия сок в средно голяма купа и ги разбъркайте. Трябва да се получи хомогенна смес.
2. Прибавете нарязаната ябълка, целината, орехите и сушените плодове и разбъркайте добре. Покрийте купата с готварско фолио и я приберете в хладилника. Съхранявайте я там докато дойде време за сервиране.

Количество:
6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 90
Мазнини: 4.5 g.
Холестерол: -
Протеини: 2 g.
Въглехидрати: 11 g.
Фибри: 1.3 g.
Наситени мазнини: 0.6 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
4.5 / 4 гласа