Рецепта за Салата от червена маруля, круши и орехи

Салата от червена маруля, круши и орехи


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    3 супени лъжици ябълков сайдер оцет
•    1/2 чаша ябълков сок
•    1/4 чаша масло от рапица
•    4 чаени лъжички горчица
•    1 супена лъжица течен мед
•    1 чаена лъжичка маково семе
•    Сол и черен пипер на вкус (по желание)
•    10 купи изплакнати и добре оцедени листа от червена маруля – едро нарязани
•    2/3 чаша едро натрошени печени орехи
•    3 круши – измити, обелени и нарязани на кубчета

Начин на приготвяне:
1. Пресипете ябълковия сайдер оцет, ябълковия сок, маслото от рапица, горчицата и меда в блендер и ги пюрирайте добре. Добавете маковото семе, солта и черния пипер и разбъркайте. Отделете 1/4 чаша от получения сос и го оставете настрана.
2. В голяма купа поставете едро нарязаните листа от червена маруля и орехите. Посипете сместа с основната част от соса. Разбъркайте внимателно. Разпределете получената смес между 8 индивидуални салатени купички.
3. Поставете парченцата круша в средно голяма купа и ги смесете с отделения настрана салатен сос. Разпределете сместа от сос и круша между отделните порции салата и сервирайте.

Количество:
8 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 187
Мазнини: 12.5 g.
Холестерол: -
Протеини: 3.5 g.
Въглехидрати: 16.5 g.
Фибри: 3 g.
Наситени мазнини: 1 g.
Мононенаситени мазнини: 5.5 g.
Полиненаситени мазнини: 6 g.


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа