Рецепта за Риба “Веракруз”

Риба “Веракруз”


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
40 минути

Необходими продукти:
•    1 чаена лъжичка зехтин
•    1/2 глава ситно нарязан лук
•    2 чаени лъжички ситно нарязан чесън
•    300 грама белени и нарязани на кубчета пресни домати
•    1 средно голяма зелена камба – нарязана на лентички
•    2 умерено люти чушки – нарязани на дребно
•    1/2 чаена лъжичка сол
•    1/2 чаена лъжичка черен пипер
•    3 дафинови листа
•    1 чаена лъжичка сух риган
•    1/4 чаша ситно нарязана прясна целина
•    1/4 чаша едро нарязани зелени маслини
•    1/4 чаша каперси – добре оцедени
•    1 супена лъжица маргарин или масло
•    500 грама филе от бяла риба
•    3-4 люти чушки – почистени от семената и нарязани на ситно
•    2 чаши сварен бял или кафяв ориз

Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие. Добавете лука и чесъна и ги запържете като бъркате непрекъснато. Добавете доматите и оставете сместа да заври. Прибавете камбата и лютите чушки. Покрийте тигана и го оставете на котлона за около 2 минути. Когато зеленчуците омекнат добавете солта, черния пипер, дафиновия лист, ригана и целината. Покрийте тигана и оставете сместа на котлона за около 8-10 минути. Добавете маслини и каперсите и продължете със задушаването в продължение на още 5 минути. Разбърквайте периодично.
2. Загрейте фурната до 175 градуса. Намажете избрания от вас съд за печене с мазнина. Разтопете маргарина/ маслото. Поставете рибното филе в съда и го залейте с вече готовия доматен сос и маргарина/ маслото.
3. Печете в продължение на 20-25 минути. Гарнирайте рибата с остатъка от лютите чушки. Ястието е готово за сервиране.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 300
Мазнини: 8 g.
Холестерол: 60 mg.
Протеини: 25 g.
Въглехидрати: 33 g.
Фибри: 3 g.
Наситени мазнини: 1.5 g.
Мононенаситени мазнини: 1 g.
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
4.0 / 2 гласа