Рецепта за Пикантно-кисела супа с тофу

Пикантно-кисела супа с тофу


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
35 минути

Необходими продукти:
•    6 средно големи сушени гъби (печурки или друг вид по ваш избор)
•    1 средно голям морков – настърган
•    3 средно големи стръка пресен лук – едро нарязани
•    1 чаша китайско или обикновено зеле
•    6 чаши пилешки или зеленчуков бульон
•    1/3 чаша оризов оцет
•    1 супена лъжица соев сос
•    1 супена лъжица сухо шери
•    1 чаена лъжичка фино нарязан корен от джинджифил
•    1-2 чаени лъжички подлютен сос по избор
•    1/4 чаена лъжичка бял пипер
•    1/4 чаена лъжичка сусамово олио
•    300 грама твърдо сирене тофу – добре оцедено и нарязано на късчета

Начин на приготвяне:
1. Накиснете гъбите в гореща вода за около 20 минути или докато омекнат напълно. Оцедете ги и ги изплакнете с топла вода, след което отново ги оцедете добре. Нарежете ги на тънки филийки.
2. В дълбок съд поставете всички продукти, без сиренето тофу, разбъркайте и оставете сместа да заври. След това намалете котлона, покрийте тенджерата с капак и оставете сместа да къкри на слаб огън в продължение на 5 минути. Добавете соевото сирене и разбъркайте. Покрийте тенджерата и оставете сместа да покъкри в продължение на още 3-5 минути.

Количество:
6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 90
Мазнини: 2.5 g.
Холестерол: -
Протеини: 8 g.
Въглехидрати: 9 g.
Фибри: 3 g.
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа