Рецепта за Доматена супа с печени чушки

Доматена супа с печени чушки


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Печените чушки в тази рецепта определено подсилват вкуса на традиционната доматена супа. Опитайте и няма да съжалявате.
 
Време за приготвяне:
40 минути

Необходими продукти:
•    2 големи жълти или червени камби
•    1 супена лъжица зехтин
•    2 средно големи глави лук – ситно нарязани
•    2 скилидки чесън – ситно нарязани
•    850 грама белени домати – пресни или от консерва
•    Щипка босилек
•    3 и 1/2 чаши безсолен пилешки или зеленчуков бульон
•    1 чаена лъжичка захар
•    1/4 чаена лъжичка лют червен или черен пипер – смлян
•    1/4 чаена лъжичка сол

Начин на приготвяне:
1. Почистете чушките от семената, нарежете ги на четвъртини, поставете ги на котлона с кората надолу и печете докато тя почернее.
2. Загънете чушките във фолио, за да се задушат, след това ги обелете. Нарежете изпечените и обелени чушки на парченца и ги оставете настрана.
3. Междувременно в голяма тенджера загрейте мазнината и запържете лука и чесъна. Бъркайте периодично докато те омекнат напълно.
4. Добавете доматите, бульона, захарта, черния/ червения лют пипер и солта. След като сместа заври, намалете котлона и я оставете да къкри на слаб огън в продължение на около 15 минути. Прибавете чушките, усилете котлона и оставете сместа да заври отново. Супата е готова, консумира се топла.

Количество:
5 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 100
Мазнини: 3 g.
Холестерол: -
Протеини: 4 g.
Въглехидрати: 14 g.
Фибри: 2 g.
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа