Рецепта за Салата с ориз, скариди и зеленчуци

Салата с ориз, скариди и зеленчуци


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Вкусна салата, която ще приготвите за не повече от 30 минути!
 
Време за приготвяне:
20 минути

Необходими продукти:
•    2 резена бекон – нарязани на парченца
•    1 скилидка чесън – ситно нарязан
•    2 купи добре сварен ориз
•    1 чаша сварен и добре оцеден пресен грах
•    1/3 чаша печени, обелени и нарязани на парченца червени камби
•    2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
•    1/4 чаена лъжичка паприка
•    4-6 капки лют чили сос
•    360 грама сварени и обелени скариди
•    Листа от маруля

Начин на приготвяне:
1. В средно дълбок тиган запържете парченцата бекон. Прецедете отделилата се мазнина, като запазите приблизително две лъжици от нея. Поставете бекона върху парче готварска хартия.
2. Запържете чесъна в остатъчната мазнина от бекона. Процесът отнема не повече от 1-2 минути. Добавете бекона и останалите съставки, без листата от маруля. Разбъркайте добре.
3. Сервирайте сместа от скариди и зеленчуци върху лист от маруля. По желание поръсете ястието с паприка.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 230
Мазнини: 3 g.
Холестерол: 170 mg.
Протеини: 23 g.
Въглехидрати: 29 g.
Фибри: 1 g.
Наситени мазнини: 1 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа