Рецепта за Риба със сос от задушени домати и чушки

Риба със сос от задушени домати и чушки


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
20 минути

Необходими продукти:
•    500 грама рибно филе (по ваш избор)
•    1 голям домат – обелен и нарязан на кубчета
•    1 малка зелена камба – нарязана на парченца
•    1 малка глава лук – нарязан
•    2 супени лъжици фино нарязан пресен магданоз или целина
•    1/4 чаена лъжичка сол
•    1/4 чаша сухо бяло вино

Начин на приготвяне:
1. В случай че парчетата рибно филе са прекалено големи, нарежете ги на по-малки порции. Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерена температура.
2. Подредете парчетата рибно филе в тигана, с кожата надолу, като гледате те да не се припокриват. Оставете тигана на котлона, непокрит, за около 4-6 минути, след което внимателно обърнете парчетата риба.
3. Пресипете всички останали съставки, без бялото вино в тигана, в който сте приготвили рибата. Оставете сместа на котлона за около 3-5 минути, или докато парченцата камба омекнат. Прибавете виното и разбъркайте. Залейте рибата с доматения сос. Ястието е готово за сервиране.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 150
Мазнини: 1.5 g.
Холестерол: 60 mg.
Протеини: 22 g.
Въглехидрати: 5 g.
Фибри: 1 g.
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа