Рецепта за Пикантна задушена риба

Пикантна задушена риба


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
25 минути

Необходими продукти:
•    1/2 чаша миден бульон
•    4 скилидки чесън – фино нарязани
•    3 купи прясно бланширан зеленчуков микс (броколи, карфиол, целина, моркови, зелен грах и чушки)
•    250 грама филе от треска или друг вид риба с ненатрапчив вкус – нарязано на парченца
•    1 и 1/2 супени лъжици ситно нарязани пресни умерено люти чушки
•    2 супени лъжици рибен сос или соев сос
•    1 супена лъжица кафява или бяла захар
•    4 купи добре сварен ориз

Начин на приготвяне:
1. Кипнете 1/4 от мидения бульон. Добавете чесъна и го задушете за около минута.
2. Прибавете бланшираните зеленчуци. Оставете сместа на котлона за около 8-10 минути като през това време разбърквате често. Течността трябва да се изпари.
3. Прибавете рибното филе, лютите чушки, рибния сос и кафявата захар. Когато сместа заври намалете котлона и я оставете да къкри на слаб огън в продължение на около 10 минути.
4. Ястието се сервира върху предварително сварения ориз.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 290
Мазнини: 1.5 g.
Холестерол: 30 mg.
Протеини: 17 g.
Въглехидрати: 53 g.
Фибри: 3 g.
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа