Рецепта за Костур със салата от краставици

Костур със салата от краставици


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Лека и хрупкава рибна вечеря, придружена от салата, която можете да сервирате на масата след не повече от 30 минути.
 
Време за приготвяне:
25 минути

Необходими продукти:
За гарнитурата
•    1 супена лъжица течен мед
•    1 супена лъжица оризов оцет
•    2 чаени лъжички настърган корен от джинджифил
•    1/2 чаена лъжичка сол

За салатата
•    1/2 средно голяма краставица – нарязана на тънки филийки
•    1/4 червена камба – нарязана на малки парченца
•    3 средно големи стръка пресен лук – ситно нарязани
•    1 чаена лъжичка ситно нарязана прясна целина

За рибата
•    2 супени лъжици брашно
•    1 чаена лъжица лимонов сок с черен пипер
•    1 чаша хлебни трохи или галета
•    1 яйчен белтък
•    1 супена лъжица вода
•    4 филета от костур или друг вид  бяла риба
•    1 супена лъжичка растително олио

Начин на приготвяне:
1. В средно голям съд комбинирайте съставките за гарнитурата. Добавете и продуктите за салатата и разбъркайте добре.
2. В друг съд смесете брашното, лимоновия сос и черния пипер. В чиния пресипете хлебните трохи или галетата. В малка купа разбъркайте яйчния белтък и водата. Потопете всяко рибно филе в сместа от брашно и лимон. Потопете ги и в сместа от яйчен белтък и вода и след това ги овъргаляйте в хлебните трохи/ галетата.
3. Загрейте олиото в средно голям тиган. Добавете рибното филе, пържете в продължение на 3 минути, внимателно обърнете рибата и пържете в продължение на още 3-4 минути.
4. Сервирайте рибата в комбинация с вече готовата салата.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 350
Мазнини: 12 g.
Холестерол: 90 mg.
Протеини: 35 g.
Въглехидрати: 26 g.
Фибри: -
Наситени мазнини: 1 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
2.5 / 2 гласа