Рецепта за Риба тон с пикантен сос от домати и круши

Риба тон с пикантен сос от домати и круши


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
1 час и 15 минути

Необходими продукти:
За пикантния сос от домати и круши
•    1 голяма необелена круша – нарязана на кубчета
•    1 средно голяма люта или умерено люта чушка – ситно нарязана (приблизително 2 супени лъжици)
•    1 средно голям стрък пресен лук – ситно нарязан (приблизително 2 супени лъжици)
•    2 супени лъжици ситно нарязана прясна целина
•    2 чаени лъжички настъргана лимонова кора
•    2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
•    1/2 чаена лъжичка сол

За рибата тон
750 грама филе от риба тон, риба меч или писия

Начин на приготвяне:
1. В голяма стъклена или пластмасова купа смесете всички съставки за пикантния сос от домати и круша. Разбъркайте добре, покрийте съда и го поставете в хладилника за минимум един час.
2. Включете грила, намажете скарата с мазнина и наредете рибните филета. Печете в продължение на 5 минути за всяка страна, или докато цветът на рибното месо побелее – сигурен признак, че то е вече готово.
3. Сервирайте рибата гарнирана с вече готовия пикантен сос от домати и круши.

Количество:
6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 130
Мазнини: 1.5 g.
Холестерол: 60 mg.
Протеини: 23 g.
Въглехидрати: 8 g.
Фибри: 2 g.
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа