Рецепта за Мраморен мус с ванилия и шоколад

Мраморен мус с ванилия и шоколад


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    480 грама обезмаслено крема сирене
•    30 грама желатин в пакетче
•    Ванилия на прах
•    3 препълнени лъжици обезмаслено и неподсладено какао на прах
•    Подсладител на вкус

Начин на приготвяне:
1. Пригответе желатина според инструкциите на опаковката – разтворете го в топла вода. Уверете се че желатинът се е разтворил добре, при необходимост го прецедете, за да отстраните образувалите се бучици.
2. В голяма купа смесете половината обезмаслено крема сирене, половината желатин, ванилията и подсладителя. Бъркайте до получаване на пухкава и кремообразна смес.
3. В друг съд смесете остатъка от крема сиренето, другата половина от желатина, какаото и подсладителя. Разбъркайте добре.
4. Поставете двете смеси в хладилника за около 10-15 минути, след това ги разсипете на пластове в удобни за сервиране чинии.
5. Върнете готовия мус в хладилника за още минимум два часа.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: -
Мазнини: -
Холестерол: -
Протеини: -
Въглехидрати: -
Фибри: -
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа