Рецепта за Бял шоколадов мус

Бял шоколадов мус


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    1 пакет инстантен бял шоколадов крем на прах (30 грама) – без добавена захар
•    1 и 1/3 чаши нискомаслено или обезмаслено прясно мляко
•    1 чаша нискомаслена сметана – добре охладена
•    30 грама инстантен фондан
•    1 и 1/3 чаши нискомаслено или обезмаслено прясно мляко
•    1 чаша нискомаслена сметана – добре охладена
•    Какао на прах (за декорация – по избор)

Начин на приготвяне:
1. Смесете белия шоколадов крем с 1 и 1/3 чаши прясно мляко и разбъркайте с електрически миксер. Добавете 1 чаша сметана и разбъркайте с лъжица. Пресипете сместа в купички и заравнете крема във всяка една от тях.
2. В същия съд, който вече сте използвали смесете фондана и остатъка от студеното прясно мляко. Разбъркайте с помощта на миксер. Добавете другата част от сметаната и разбъркайте с лъжица. Разпределете готовата смес в купичките с млечно-шоколадовата смес и заравнете повърхността им.
3. Десертът се сервира и консумира леко охладен.
4. По желание, преди сервиране бихте могли да поръсите шоколадовия мус с какао на прах.

Количество:
8 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 104
Мазнини: 2.8 g.
Холестерол: -
Протеини: 3 g.
Въглехидрати: 17 g.
Фибри: -
Наситени мазнини: 2.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.5 / 2 гласа