Рецепта за Старомоден тапиока пудинг

Старомоден тапиока пудинг


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Тапиоката е вид брашно, което се приготвя от корена на растението касава, известно още като юка. По желание можете да комбинирате пудинга с пресен плод, който ще добави неустоим цвят, аромат и фибри към предложения десерт.

Необходими продукти:
•    3 супени лъжици инстантна тапиока
•    3 супени лъжици изкуствен подсладител
•    1 супена лъжица обикновена захар на кристали
•    2 супени лъжици течен мед или нискокалоричен сироп за палачинки
•    1/4 чаена лъжичка сол
•    1 яйце
•    1/4 чаша яйчен заместител
•    2 чаши нискомаслено или обезмаслено прясно мляко
•    1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
•    Щипка канела на прах (по желание)

Начин на приготвяне:
1. Поставете тапиоката, подсладителя, захарта, меда/ сиропа за палачинки, солта, яйцето, яйчния заместител и млякото в средно голяма тенджера. Бъркайте до получаване на гладка и еднородна смес. Оставете сместа на страни за около 5 минути.
2. Поставете тенджерата на котлона, включете печката на умерена температура и разбърквайте често, докато сместа заври напълно. Добавете екстракта от ванилия и канелата на прах. Разбъркайте добре. Изчакайте сместа да се охлади.
3. Пресипете вече охладената смес в купички за сервиране. В случай че не възнамерявате да консумирате десерта веднага, покрийте купичките с фолио и ги приберете в хладилника. Трайността на готовия продукт е не повече от 2 дена при правилно съхранение в хладилник.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 131
Мазнини: 2.5 g.
Холестерол: 60 mg.
Протеини: 8 g.
Въглехидрати: 19 g.
Фибри: -
Наситени мазнини: 1.1 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа