Рецепта за Яйчен крем

Яйчен крем


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    1 и 1/4 чаши обезмаслено прясно мляко
•    3 яйца
•    Един от следните екстракти/ есенции по избор: кафе, ванилия, портокал или портокалова/ лимонова кора
•    Нискокалоричен подсладител

Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната до 135 градуса.
2. Прибавете избраният екстракт/ есенция към вече врящото прясно мляко. След като разбиете яйцата, добавете към тях ароматизираното прясно мляко. Внимавайте да не ги пресечете. В случай че предпочитате крема сладък, прибавете необходимото количество нискокалоричен подсладител.
3. Пресипете сместа в четири огнеупорни чаши. Печете на водна баня, в наполовина пълна с вода тава. Яйчният крем е готов тогава, когато при разрязване с нож, по ножа не остават следи от сместа.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: -
Мазнини: -
Холестерол: -
Протеини: -
Въглехидрати: -
Фибри: -
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа