Рецепта за Салата с ягоди, аругула, спанак и пържени скариди

Салата с ягоди, аругула, спанак и пържени скариди


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Продукти:
За салатата
•    2 купички млад спанак
•    2 купички аругула (изплакната и добре изцедена)
•    2 купички нарязани ягоди
•    60 гр. натрошено козе сирене
•    3 с.л. печени и натрошени орехи
•    2 стръка зелен лук
•    450 гр. почистени скариди
За соса
•    2 с.л. балсамов оцет (или оцет според предпочитанията ви)
•    1 с.л. мед
•    1 с.л. зехтин
•    1 с.л. пресен босилек
•    Щипка сол и прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:
1. В малък съд разбъркайте оцета и меда. Добавете зехтина и подправете със сол и черен пипер на вкус.
2. Запържете скаридите.
3. Смесете съставките за салатата и разбъркайте заедно със соса от оцет и мед. Разпределете сместа в 4 салатени чинии и върху всяка аранжирайте запържените скариди.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 251
Мазнини: 12.8 g.
Холестерол: 177 mg.
Протеини: 23 g.
Въглехидрати: 12.5 g.
Фибри: 2.5 g.
Наситени мазнини: 4 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа