Рецепта за Шоколадови близалки

Шоколадови близалки


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Пригответе шоколадовите близалки поне четири часа преди момента, в който възнамерявате да ги сервирате. В противен случай сместа няма да успее да се втвърди навреме. Бихте могли да изпълните рецептата и в аванс от един-два дена.

Необходими продукти:
•    1 пакет обезмаслен инстантен шоколадов крем на прах
•    2 и 1/2 чаши обезмаслено прясно мляко
•    2 супени лъжици нискомаслен шоколадов сироп
•    1/2 чаша цветни захарни пръчици или дребни бонбони
•    10 дървени или пластмасови клечки
•    10 малки хартиени или пластмасови чашки

Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесете шоколадовия крем на прах, прясното масло и шоколадовия сироп. Бъркайте докато се получи сравнително гъста каша.
2. На дъното на всяка от десетте чаши изсипете по една лъжица цветни захарни пръчици или дребни бонбони. Разпределете сместа от прясно мляко, шоколадов сироп и шоколадов крем между чашите и покрийте всяка една от тях с фолио.
3. Пробийте дупчица във фолиото, с което е покрита всяка чаша и през отвора поставете в нея дървена или пластмасова клечка.
4. Приберете чашите във фризера за около 4 часа или докато сместа във всяка една от тях се втвърди напълно.
5. Преди да сервирате десерта, отстранете фолиото и разкъсайте чашките.

Количество:
10 близалки


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 90
Мазнини: 3 g.
Холестерол: -
Протеини: 3 g.
Въглехидрати: 14 g.
Фибри: -
Наситени мазнини: 2 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
4.0 / 2 гласа