Рецепта за Студен плодов пай с кисело мляко

Студен плодов пай с кисело мляко


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
За бисквитената кора
•    1 и 1/2 чаши ситно натрошени нискомаслени или обикновени бисквити от непресято брашно
•    2 супени лъжици захар
•    3 супени лъжици течен мед
•    3 супени лъжици масло или нискомаслен маргарин – разтопен
•    1 и 1/2 супени лъжици обезмаслено или нискомаслено прясно мляко
•    1/2 чаена лъжичка канела на прах (по желание)

За плънката
•    480-540 грама нискомаслено плодово кисело мляко с вкус на малини, къпини, ягоди или боровинки
•    3 или 3 и 1/2 чаши нискомаслена сметана
•    1 и 1/2 чаши нарязани на ситно ягоди, цели малини или къпини
•    10 цели ягоди или 10 супени лъжици други цели дребни плодове – ще се използват за декорация

Начин на приготвяне:
1. Смесете натрошените бисквити, захарта, меда, разтопеното масло и канелата. Бъркайте докато се получи гладко сравнително твърдо тесто. Разстелете тестото в малки формички за пай.
2. Смесете плодовото кисело мляко и сметаната. Добавете пресните плодове.
3. С помощта на лъжица нанесете млечно-сметановата смес върху бисквитените кори. Поставете пая в хладилник за поне 4 часа.
4. Извадете пайовете от хладилника и ги декорирайте с пресни ягоди или други дребни пресни плодове по ваш избор.

Количество:
10 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 225
Мазнини: 7 g.
Холестерол: 8 mg.
Протеини: 3.5 g.
Въглехидрати: 39 g.
Фибри: 1.5 g.
Наситени мазнини: 4.6 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.5 / 2 гласа