Рецепта за Пикантна рибна яхния

Пикантна рибна яхния


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
25 минути

Необходими продукти:
•    1/2 чаша бульон от миди
•    4 скилидки чесън – ситно нарязани
•    3 купи микс от бланширани зеленчуци (броколи, карфиол, целина, моркови, зелен грах и камби)
•    250 грама нарязано на кубчета рибно филе от треска, камбала, сьомга или друг вид риба с ненатрапчив вкус
•    1 и 1/2 супени лъжици ситно нарязани люти чушлета
•    2 супени лъжици рибен или соев сос
•    1 супена лъжица кафява или обикновена бяла захар
•    4 чаши сварен ориз

Начин на приготвяне:
1. В малък тиган загрейте 1/4 от мидения бульон. Добавете чесъна и го запържете за около минута-две.
2. Прибавете микса от бланширани зеленчуци. Оставете сместа на котлона за около 8-10 минути, като разбърквате често, докато водата се изпари напълно.
3. Добавете рибното филе, лютите чушки, рибния/ соевия сос, захарта и остатъка от мидения бульон. Сместа трябва да заври. След като това стане намалете котлона и я оставете да къкри на слаб огън в продължение на още десетина минути.
4. Ястието се сервира заедно с предварително сварения ориз.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 290
Мазнини: 1.5 g.
Холестерол: 30 mg.
Протеини: 17 g.
Въглехидрати: 53 g.
Фибри: 3 g.
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа