Рецепта за Чили с три вида боб

Чили с три вида боб


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Това пикантно ястие е богато на фибри. Консумацията му със сигурност ще ви достави истинско удоволствие. Опитайте!
 
Време за приготвяне:
40 минути

Необходими продукти:
•    840 грама белени домати от консерва – непрецедени
•    600 грама леблебия от консерва – изплакната и прецедена
•    450 грама червен боб от консерва – изплакнат и прецеден
•    450 грама бял боб от консерва – изплакнат и прецеден
•    450 грама гъст доматен сос
•    3 малки червени, жълти или зелени камби – нарязани на малки парченца
•    1 почистена от семената люта чушка – нарязана на ситно
•    1-2 чаени лъжички смлян лют червен пипер
•    2 чаени лъжички канела на прах
•    1/4 чаена лъжичка черен пипер
•    1/2 чаша обезмаслена готварска сметана (по желание)
•    Няколко пресни стръка целина (по желание)

Начин на приготвяне:
1. В голям съд смесете всички посочени съставки, без сметаната и целината. Загрейте сместа. Раздробете доматите на малки парченца.
2. Намалете котлона и оставете сместа да къкри на слаб огън в продължение на 15-20 минути или докато камбите омекнат.
3. Сервирайте в комбинация със сметана. Гарнирайте ястието със стръкове прясна целина.

Количество:
6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 360
Мазнини: 3.5 g.
Холестерол: -
Протеини: 20 g.
Въглехидрати: 62 g.
Фибри: 16 g.
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа