Рецепта за Пилешка салата

Пилешка салата


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Продукти:
•    2 купички обезкостено и нарязано на парченца печено бяло пилешко месо
•    1 купичка черен боб от консерва (изплакнат и добре изцеден)
•    1/2 купичка сос за барбекю (слабо или силно лютив според предпочитанията ви)
•    1/4 купичка нарязан на ситно зелен лук
•    8 купички нарязана маруля
•    2 средно големи домата
•    1 купичка царевица
•    1/3 купичка лек салатен сос (по желание към него можете да добавите и синьо сирене)
•    Шепа царевичен чипс (по желание)

Начин на приготвяне:
1. В средно голяма купа разбъркайте пилешкото месо, боба, соса за барбекю и зеления лук.
2. В голяма купа за салата изсипете марулята, доматите и царевицата. Разбъркайте добре и разпределете сместа в 4 салатени чинии, към всяка от които добавете 1/4 от сместа с пиле.
3. Залейте със салатен сос и по желание украсете с царевичен чипс.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 318
Мазнини: 9.5 g.
Холестерол: 64 mg.
Протеини: 30 g.
Въглехидрати: 30 g.
Фибри: 7 g.
Наситени мазнини: 2 g.
Мононенаситени мазнини: 2 g.
Полиненаситени мазнини: 4 g.


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа