Рецепта за Пикантна супа с бяло пилешко месо

Пикантна супа с бяло пилешко месо


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Предложената супа е вкусна, бърза за приготвяне и същевременно богата на фибри!
 
Време за приготвяне:
35 минути

Необходими продукти:
•    450 грама бяло пилешко месо
•    1 средно голяма глава лук – нарязан (приблизително 1/2 купа)
•    2 чаени лъжички нарязан на ситно чесън
•    3 чаши безсолен пилешки бульон
•    1 и 1/2 чаени лъжички сух риган
•    1 чаена лъжичка канела на прах
•    1/8-1/4 чаена лъжичка лют червен пипер
•    2 средно големи тиквички (обелени и нарязани на парченца)
•    900 грама боб от консерва (добре изплакнати и оцеден)
•    135 грама нарязани зелени чушки – може и люти
•    1/2 настъргано нискомаслено сирене Монтерей Джак (или обикновено саламурено сирене)

Начин на приготвяне:
1. Запържете предварително нарязаното на късчета пилешко месо заедно с лука и чесъна. Бъркайте непрекъснато. Месото ще загуби естествения си леко розов цвят след около 5-7 минути.
2. Добавете всички останали съставки, без сиренето. Когато сместа заври намалете котлона, покрийте тенджерата и оставете съдържанието й да къкри на слаб огън в продължение на около 10 минути, или докато тиквичките омекнат. Разбърквайте периодично.
3. Свалете тенджерата от котлона и добавете сиренето. Бъркайте докато сиренето се разтопи.

Количество:
6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 330
Мазнини: 5 g.
Холестерол: 55 mg.
Протеини: 34 g.
Въглехидрати: 37 g.
Фибри: 9 g.
Наситени мазнини: 2 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа