Рецепта за Горещ шоколад с прясно мляко и ванилия

Горещ шоколад с прясно мляко и ванилия


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Предложената напитка съдържа 50% по-малко калории, 77% по-малко мазнини и 20% по-малко калций отколкото оригиналната рецепта. Когато навън е сиво и студено, сгрейте душата и тялото си с това чудесно, горещо шоколадово блаженство!

Време за приготвяне:
10 минути

Необходими продукти:
•    2 супени лъжици захар
•    2 супени лъжици неподсладено какао на прах
•    3 чаши обезмаслено прясно мляко
•    1/4 чаша шоколадов чипс (шоколадови гранули)
•    1/2 чаена лъжичка ванилия

Начин на приготвяне:
1. В средно голяма тенджера смесете захарта и неподсладеното какао на прах. Прибавете обезмасленото прясно мляко и бъркайте до получаване на хомогенна смес. Загрейте сместа на умерена температура и отстранете тенджерата от котлона непосредствено преди тя да заври.
2. Добавете шоколадовия чипс и бъркайте докато той се разтопи напълно. Прибавете и ванилията. Разлейте горещата течност в четири предварително приготвени чаши и сервирайте!
 
Количество:
4 непълни чаши


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 160
Мазнини: 4 g.
Холестерол: -
Протеини: 6 g.
Въглехидрати: 25 g.
Фибри: 1 g.
Наситени мазнини: 2.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.5 / 3 гласа