Рецепта за Ябълков сайдер с малини и джинджифил

Ябълков сайдер с малини и джинджифил


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Време за приготвяне:
10 минути

Необходими продукти:
•    300 грама замразени органични малини
•    2 литра (приблизително 8 чаши) ябълков сайдер
•    2 супени лъжици течен мед
•    2 пръчици канела
•    1 обелен и нарязан на филийки корен от джинджифил
•    3 тънки портокалови резена (по желание можете да ги нарежете на четвъртинки)

Начин на приготвяне:
1. Запазете половин чаша от замразените малини. По-късно ще ги използвате за декорация.
2. Остатъка от малините поставете в дълбока тенджера или в друг удобен готварски съд. Добавете ябълковия сайдер, меда, пръчиците канела и корена от джинджифил. Оставете сместа да заври, след което намалете котлона и я оставете да къкри на слаб огън в продължение на 15 минути.
3. Прецедете течността. Отстранете всички твърди частици – коренът от джинджифил и пръчиците канела. Гарнирайте готовата напитка с остатъка от цели малини. Ябълковият сайдер с малини и джинджифил се сервира и консумира топъл.

Количество:
Приблизително 10 чаши


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 120
Мазнини: -
Холестерол: -
Протеини: -
Въглехидрати: 28 g.
Фибри: -
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа