Рецепта за Картофени кюфтета

Картофени кюфтета


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Продукти:

1 кг картофи
1 ч.ч. брашно
1 средно голяма глава лук
150 гр. сирене
2 яйца

Подправки:
магданоз
черен пипер
сол
магданоз
копър
пикантина (по желание)

Начин на приготвяне:
Измийте картофите и ги сварете. Обикновено картофите се варят около 20 - 30 мин. (Съвет: За да разберете дали са сварени картофите можете да приложите следния тест. Извадете един картоф и го прободете с вилица. Ако вилицата влиза лесно в него значи, че картофите са  сварени )

Обелете картофите и ги настържете с ренде. Прибавете яйцата, ситно нарязания лук, натрошеното сирене, нарязания магданоз и останалите подправки ( счукания чесън, копъра и пикантината)

Омесете добре сместа и от нея оформете кюфтета, които овалвате в брашно и изпържвате до златисто. Кюфтета се изпържват по-добре ако ги сплескате малко.

Поднесете кюфтетата топли със сос от кисело мляко, чесън и копър или със зелена салата. Приятен апетит!


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: -
Мазнини: -
Холестерол: -
Протеини: -
Въглехидрати: -
Фибри: -
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
4.5 / 11 гласа