Рецепта за Пилешка салата Санта Барбара

Пилешка салата Санта Барбара


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Продукти:
За салатата
•    2 купички макарони от пълнозърнесто брашно
•    1 купичка нарязано на кубчета бяло пилешко месо без кожа
•    2 стръка ситно нарязана целина
•    1 голяма обелена, почистена и нарязана ябълка
•    1/2 купичка разполовени зърна от грозде без семки
•    170 гр. изцеден ананас на малки парченца
За соса
•    3 с.л. майонеза
•    3 с.л. обезмаслена сметана
•    1 с.л. обезмаслено или нискомаслено прясно мляко
•    1 1/2 ч.л. захар
•    1/4 ч.л. сол (по желание)
•    1 щипка млян черен пипер
•    1 щипка мляно мускатово орехче

Начин на приготвяне:
1. Охладете сварените макарони и пилешко месо.
2. В голяма купа смесете пилешкото месо, целината, ябълката, гроздето, ананаса и макароните. Разбъркайте.
В друг съд смесете майонезата, сметаната, прясното мляко, захарта, солта, черния пипер и мускатовото орехче.
3. Добавете соса към макароните и пилето и разбъркайте добре.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 272
Мазнини: 5.8 g.
Холестерол: 30 mg.
Протеини: 16 g.
Въглехидрати: 41 g.
Фибри: 4.4 g.
Наситени мазнини: 1.3 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
4.0 / 3 гласа