Рецепта за Ароматен ябълков сайдер

Ароматен ябълков сайдер


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    2 литра ябълков сайдер
•    1 голяма ябълка (зелена или червена)
•    30 зрънца карамфил
•    3 пръчици канела

Начин на приготвяне:
1. Пресипете ябълковия сайдер в дълбок съд и го загрейте.
2. Отрежете горната и долната част на ябълката, а останалата част нарежете на филийки по ширина. Когато стигнете до сърцевината и семките на ябълката, отстранете ги с помощта на кухненски нож. Разпределете зрънцата карамфил и ги забийте с острата част надолу в месото на ябълковите резенчета, след което потопете парченцата плод във вече топлия ябълков сайдер.
3. Добавете и пръчиците канела към сместа.
4. След като ябълковия сайдер се сгорещи достатъчно, намалете котлона и оставете сместа да къкри на слаб огън в продължение на час-два.
5. Напитката се консумира топла. Насладете се!

Количество:
8 големи чаши


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 104
Мазнини: 0.2 g.
Холестерол: -
Протеини: 0.1 g.
Въглехидрати: 25 g.
Фибри: 0.2 g.
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа