Рецепта за Пилешка салата с плодове и ядки

Пилешка салата с плодове и ядки


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Продукти:
•    3 купички нарязано на кубчета печено пилешко месо
•    1/2 купичка ситно нарязана целина
•    1/3 купичка накълцан зелен лук (бялата част и част от перата)
•    1 нарязана на кубчета ябълка
•    1/3 купичка сушени червени боровинки или череши
•    1 купичка разполовени зърна от зелено или червено грозде без семки
•    1/2 купичка печени и натрошени орехи
•    1/8 ч.л. млян черен пипер
•    1/2 ч.л. къри на прах
•    5 с.л. майонеза
•    1/2 с.л. нискомаслена сметана

Начин на приготвяне:
1. Изсипете пилешкото месо, целината, зеления лук, ябълката, сушените боровинки/ черешите, гроздето и орехите в голям съд и бъркайте до получаване на хомогенна смес.
2. В малка купа изсипете черния пипер, кърито, майонезата и сметаната и бъркайте докато се получи гладка смес. След това залейте салатата със соса и я поставете в хладилника. Консумирайте на следващия ден.

Количество:
8 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 232
Мазнини: 9 g.
Холестерол: 45 mg.
Протеини: 18 g.
Въглехидрати: 18 g.
Фибри: 2 g.
Наситени мазнини: 1.6 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.5 / 4 гласа