Депресия

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Какво са депресивните смущения?

2.Причини за появата на депресия

3.Симптоми на депресияКакво са депресивните смущения?


Въпреки че има няколко аргумента, дори днес (както е във всички клонове на медицината), повечето експерти са съгласни, че:

1. Депресивното разстройство е синдром (група на симптоми), който отразява едно тъжно и / или раздразнително настроение надвишаващо нормалната тъга или мъка. По-конкретно, тъгата при депресия се характеризира с по-голяма интензивност и продължителност и по-тежки симптоми и функционални увреждания, отколкото е нормално.

2. Депресивните признаци и симптоми се характеризират не само от отрицателни мисли, настроения и поведение, но също и от определени промени в телесните функции (например, плач, болки в тялото, ниско потребление или либидото, както и проблеми с храненето, теглото и съня ). Функционалните промени при клиничната депресия често се наричат невровегитативни знаци. Това означава, че промените в нервната система в мозъка предизвикват много физически симптоми, които водят до намалена активност и участие.

3. Някои хора с депресивно разстройство, по-специално с биполярна депресия (маниакална депресия), изглежда имат наследена уязвимост към това състояние.

4. Депресивните нарушения са огромен обществено-здравен проблем, поради своята разпространеност сред милиони хора.

         * Статистиката за разходите, дължащи се на депресия в Съединените щати включва огромни суми на директни разходи, които са за лечение, и непреки разходи, като например от загуба на производителност и отсъствия.

         * В големите медицински изследвания, депресията причинява значителни проблеми във функционирането на засегнатите по-често, отколкото при артрит, хипертония, хронично белодробно заболяване, както и диабет, и в двете категории проблеми толкова често, колкото е заболяването на коронарната артерия.

         * Депресията може да увеличи риска за развитие на коронарна съдова болест, СПИН, астма и някои други медицински заболявания. Освен това, тя може да увеличи заболеваемостта (заболяване / отрицателни последици за здравето) и смъртността (смърт) от тези условия.

5. Депресията обикновено е идентифицирана в първичните грижи, а не в умственото здраве при посещение в лекарския кабинет. Освен това тя често предполага различни прикрития за себе си, което често причинява трудности при идентифицирането и.

6. Въпреки ясните доказателства, научните изследвания и клиничните насоки по отношение на терапията, депресията често е трудно лечима. Надяваме се, тази ситуация да може да промени към по-добра насока.

7. За пълното възстановяване от нарушението на настроението, независимо от това дали е налице остър фактор или е произлезнала от нищото, лечението с медикаменти и / или Електроконвулсивна терапия (ЕКТ) (виж дискусията по-долу) и психотерапия е необходимо.


Следва: Причини за появата на депресия

1  |   2  |   3

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email:
 

перла

Случаен посетител | 2009-02-11 11:58:58
Здравейте,от 3 год.страдам от тази наречена :депресия:на 35 год.съм.Пия xetanor i rivotril,но напоследък се чувствам пак зле пак започнах да мисля за глупости немога да се концентрирам и не виждам пак смисъл в нищо.Докторът ми ме успокоява ,че може да и от рязката промяна на климата вече незнам какво е:( има ли изобщо спасение някакво?Нека ако има хора със същият проблем да си пишем а може и да си помогнем.

митова

Случаен посетител | 2010-01-01 17:56:11
и аз имам същият проблем .Преди 3 години пак изпаднах в същото положение овладяхме го с лекарства ,сега пак се появи явно при натрупан стрес избива.Предполагам, че вече там ние слабота място, вероятно за да не пием лекарства не трябва да се ядосваме ,обаче незнам как ще стане ,тъй като живеем в объркана страна.И аз съм млада жена като вас

Таня

Случаен посетител | 2010-02-19 22:33:16
Не знам поради каква причина реших да пиша, сигурно, защото не знам какво да правя, с кого да сполетя.Нямам никакви грандиозни проблеми.На 38г, омъжена-с две хубави деца(е, естествено създават грижи), добър мъж(обича ме, отговорен, е не е идеален), работа-по специалността(харесвам я, но напоследък нервите, които хабя са огромни, и на всичкото отгоре-нископлатена), имам чудесни родители, хубав дом(парите не винаги са достатъчно, но това ли е най-важното?).Съзнавам, че много хора смятат, че съм за завиждане(забравих да кажа, че изглеждам добре, считат ме за позитивна-т.е.харесвана съм).Само че..от месеци, като че ли всичко изгубва смисъл.Не се чувствам щастлива, не ми се живее най-общо казано.Чувствам, че нищо не правя както трябва.В работата непрекъснато се тревожа от провал, големите началници управляват със заплахи и внушения от типа:"всички сте некадърници".Лошото е, че започвам да го вярвам, че се чувствам все по-тъпа. Не съм идеална съпруга изобщо.Имам чувството, че мъжът ми, който е умен и ерудиран с една жена от друг тип, не като мен досега щеше да постигне много повече. И идеална майка не съм-знам каква трябва да съм, а не мога.Има и друго, но дори и анонимно не съм готова да споделя..Чувствам че полудявам.Какво да правя?

женя

Случаен посетител | 2010-03-23 18:05:32
Вече три години откакто съм пенсионер.Продължавам да работя,но все ме преследва страха,че другите си мислят-я тая бабичка.А си върша работата много добре,дори по-добре от младите.В рамките на една година загубих сестра,зет и майка.Всички умряха мъчително.Грижих се за тяхVСега обаче ми се струва,че не съм направила достатъчно.Особенно за майка.Чувствам се виновна,плача всеки ден,мислено им се моля да ми простят.Не ми се събира много с приятели.не мога да им говоря за друго,освен за мъката си,а това е натоварващо Крия от сина си своето отчаяние.И от мъжа си.Чувствам огромна празнота и безнадежност.Незная докога ще издържа и какво ще стане.Мина година от смъртта на сестра ми и зет ми, майка ми почина преди шест месеца.Измислям си разни цели,н о...

S.B

Случаен посетител | 2010-10-17 12:46:44
MOGA LI DA PIA ANTIALERZIN PRI TOVA ZABOLQVANE

S.B

Случаен посетител | 2010-10-17 12:48:47
NQKOI OT VAS PIL LI GO E

Пламен Шопов

Случаен посетител | 2010-12-07 01:11:02
Депресията се причинява от липса на сол в организма Липсата на сол в организма причинява негативно мислене, страх, тревожност и други проблеми. Изпийте една чаша вода със щипка сол или близнете си малко сол и ще почувствате веднага промяна на настроението. Прочетете: Депресия, невроза, както и други психически заболявания се причиняват главно от липса на минерални соли в организма. Тялото е около 80% вода и ако тази течност в организма не е добър електролит всички процеси се забавят. Не вземайте антидепресанти. Те имат със странични ефекти и не могат да ви помогнат. Прочетете книгата на д-р Батманжелидж, "Ти не си болен, а просто жаден", книжарница Пингвините. Причината за депресията е безсолната диета. Не пийте кафе и безалкохолни напитки, които дехидратират тялото, особено кофеина. Причината за депресията е безсолната диета. Пийте на ден около 2 литра вода смесена с една чаена лъжичка морска сол и за 2-3 дни ще се въстановите. Ако депресията е тежка, може да увеличите приема на сол. Използвайте само нерафинирана морска или каменна сол. В магазин Била продават натурална сол от Алпите без примеси, а също и морска сол на големи кристали за която се смята, че няма примеси. Готварската сол има около 2.5-5% канцерогенни примеси (anticaking agents) и не я използвайте. Прочетете статията за Депресията на сайт: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.co ... st_23.html и статиите за ползата от солта и водата на страница: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.co ... ge_13.html Благословение и изцеление ви желая!

varadinova

Случаен посетител | 2010-12-07 01:29:03
vie probvali li ste ima li rezultat

veslka

Случаен посетител | 2011-07-25 18:10:19
lekuva li se biplarna depresia .

veselka

Случаен посетител | 2011-07-25 18:58:59
STRADAM OT BIPOLARNA DEPRESIA.IMA LI ALTERNATIVNO LECHENIE.BLAGODARQ

луничка

Случаен посетител | 2012-10-08 16:58:23
Здравей, имам същите симптоми като теб - при мен е много по тежко положение и не знам какво да правя и съм сам сама в това положение никой не може да ми помогне и аз сама не мога да си помогна и даже се влошава и не знам какво да правя и от скоро предпочитам самотата