Отит / Инфекция на средното ухо /

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Какво е отит?

2.Симптоми

3.Диагноза и лечениеДиагноза и лечение


Повечето хора с възпаление на средното ухо реагират добре на общи мерки, като например облекчаване на болката и увеличаване на приема на течности.

Облекчаването на болката трябва да се прилага според указанията на Вашия лекар. Особено важно да се използва точната доза при малки деца.

Приема на течности е важен, особено ако детето Ви е с температура и диария. При бебета, течностите трябва да бъдат поддържани чрез кърменето или режим на кърмене. При по-големи деца, редовния прием на вода, а не сокове или подсладени напитки е важен. Ако детето Ви е силно дехидратирано, Вашият лекар може да му даде хидратиращ разтвор, който съдържа всички основни минерали, необходими за поддържане на  телесните течности.

Доказано е че антибиотиците имат малък ефект върху хода на острото възпаление на средното ухо, и не се използват при всички обстоятелства.

     - При деца без повишена температура и повръщане, антибиотици не се дават, освен ако симптомите не са решени в рамките на 2 дни, или ако детето е по-малко от 2 годишна възраст.
     - При деца с температура и повръщане, антибиотиците като цяло са предпочитано решение.

При отит с излив, обикновенно е необходим по-дълъг курс на антибиотици. Децата трябва да бъде отнесен до специалисти, ако получат усложнения или структурни увреждания на барабана на ухото.

бел.: Допълнителна информация за ушната инфекция можете да намерите в нашия медицински речник: Ушна инфекция


Обратно: Симптоми

1  |   2  |   3

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email:
 

ginka spasova xristeva

Случаен посетител | 2009-06-23 15:52:34
moeto dete boleduva mnogo 4esto vseki meses za4erveno garlo kajlisa sega i uxoto davamu anti biotisi za uxoto kapki tova e vtoriiat meses nemoje dase opravi kajetemi kakvo da pravia na 4 godinkie

nulka

Случаен посетител | 2009-07-28 16:24:01
doc.karen djambazov e siszlatni rice bezkrayno sim my blagodarna toy izlekyva sina mi

nadka drumenova

Случаен посетител | 2009-08-30 08:36:24
vie ste mnogo umni

вина

Случаен посетител | 2013-09-20 15:16:14
Аз редовно (на всеки 3 месеца) посетите laryngologist да запазите ушите ми чисти. Аз го намерих тук: http://www.docplanner.bg/ushi-nos-grlo-ung В същото време аз използвам клечки за уши и специална течни купи в аптека, и аз нямам никакви проблеми с ушите!!!

Вики

Случаен посетител | 2014-10-28 19:15:21
Моето дете страдаше от серозен отит и капките за нос и антиалергичните не помогнаха. След два месеца неуспешно лечение попаднахме на лекар, който ни препоръча да надуваме назален балон и на контролния преглед изливът беше значително намалял. Продължихме лечението около месец и сега нямаме никакви проблеми. Ако това е и вашата диагноза, опитайте с назалните балони и ще ускорите лечението си. Ние загубихме много време преди да разберем за тази терапия. Успех!