Мъжко здраве

Кариера или домашен уют

От

Публикувана:
Последна редакция: 21/07/2018
В днешния динамичен свят съвместяването на кариера с романтични отношения е едно от най-трудните неща. Това е особено вярно за тези, които са подложени на по-голямо напрежение и работата им изисква от тях да работят по-продъллжително време за сметка на развлеченията. В миналото това бе проблем само на мъжете, но днес има много жени които заемат ръководни постове и това изправя двата пола пред един и същ общ проблем. Това оказва по-голямо влияние на жените, които отскоро заемат ръководни постове присъщи в миналото само за мъжете, което изисква от тях да влагат повече усилия за да се докажат.

Една от най-големите пречки които серщат мъжете и жените е как да утвърдят приоритетите си.  Много често се очертава убеждението че е важно да присъстват на всяка една среща и събитие за да се може дружеството в което работят да запази своето доверие във всеки един служител. И мъжете и жените пренебрегват своите съпрузи или партньори в живота с цел да запазят позицията си в йерархията на компанията за която работят. В същото време те очакват техните взаимоотношения да останат в такт, докато постигнат така желаното утвърждаване и доверие от високите слоеве на корпоративната структура в която работят.

Въпреки че много отношения оцеляват през този период, много други не успяват да устоят на създаденото напрежение. Това важи особенно за мъжете, защото те не винаги осъзнават кога са достигнали напълно желаните резултати. Този тип личности са така наречените работохолици за които се казва че са "женени " за работните си места и не могат да се наслаждават на живота извън работата. За щастие не всички мъж на ръководни позиции са такъв тип, но са налице достатъчно от тях, така че е необходимо да се обърне внимание на въпроса за пренебрегването на личните отношения.
 
Идващите на ръководни постове трябва да осъзнаят че лицето, което подкрепя професионалното им изкачване към върха във фирмената йерархия не е толкова дълго с тях, колкото присъствието на партньора в живота им. Това означава че работата ви не трябва да ви поглъща изцяло и да очаквате всяка вечер топла вкусна храна и любимото си питие като се приберете в 21 или 22 часа.

Важно е да се отделя време и за личностните взаимоотношения с партньора, дори когато работите върху изграждането на кариерата. Ако не го сторите няма да има с кой да споделите успехите си когато достигнете желаната професионална реализация. Личните взаимоотношения изискват внимание, даже и при двойките които са женени повече от 20 години. Няма етап от професионалната реализация в който може да оставите на заден план брака или взаимоотношенията с партньора. Винаги поставяйте на първо място личния си живот и отделете за професионалното си развитие работния ден, бил той 8 или 10 часа. И не забравяйте, вечерите на свещи, шоколадовите бонбони и изненадите са винаги ваши помощници в романтичните отоношения.

Още от Мъжко здраве