Мъжко здраве

Брада или мустаци ?

От

Публикувана:
Последна редакция: 19/09/2018
Избор на стил
Повечето мъж носят брада и мустаци за да се подобри начина по който изглежда лицето им. Мъже с тясна, триъгълна, или продълговата форма на лицето, носейки брада създават илюзията че лицето им има по-овална форма.

Мъжете с тънки устни ще останат изненадани да открият как брадата и мустаците могат да създадат илюзията за обем на устните, а повечето коса и по-дългия бритон карат очите да изпъкват. Дори и тези, които имат перфектни форми на лицето намират че брадата и мустаците могат да ги направят по-атрактивни и да привлекат внимамнието.

В действителност, много от мъжете считат, че концептуалната идея за малко повече коса покриваща част от лицето и така наречената козя брадичка са доста модерни.
Докато търсите вашия стил в зависимост от формата на лицето ви нека ви покажем някои общи насоки, които може да вземете в предвид:

Тясно лице
Тесните лица могат да бъдат продълговати /дълги и тънки/, с формата на диамант /стесняващи се в основата на брадичката с широка горна част/ или триъгълни /широка горна част и доста изразено стесняване към брадичката/. Добре оформената брада и мустаци създават илюзията за пълнота на лицето като му предават по-овална форма. Грубо оформената брада и мустаци могат да прикрият умело теснотата и остротата на линиите на лицето. Широките мустаци създават своеобразна хоризонтална линия на лицето, като му придават обемност. Тесните лица са най-педизвикателни от гледна точка на оформлението и новосъздадената визия, особенно ако носът и ушите изпъкват повече. Независимо от това експериментирането или консултацията с професионален фризьор и последващите резултати могат да ви изненадат.

Кръгло лице
Кръглото лице може да се "стесни" чрез концентриране върху вертикалните лицеви равнини. Изчистената форма на бакенбардите, брадата с квадратна форма или триъгълната козя брадичка с ясно очертани контури сезадват зрителната илюзия за скъсяване дължината налицето. Ако малкото коса и оплешивяването не са фактор, то повечето коса в горната част на главата и скъсените бакенбарди са добро решение за вас. И запомнете. На кръгло лице подхождат почти всякакъв вид мустаци, защото подчертават средната част на лицето.

Квадратно лице
За да намалите ефекта на квадратното лице поставете акцента върху брадата и мустаците със закръглена форма и избягвайте бакенбардите. Те създават "рамка" около лицето особенно ако са комбинирани с брада. Оставете повече коса в горната част на главата, особенно ако косата ви е начупена или къдрава. Може да прибавите и мустаци към визията. те подчертават и открояват очите.
Овално лице

Ако сте късметлия да имате овално лице то на вас ви подхожда почти всичко. Може да избирате дали да носите само мустаци, брада или и двете заедно. Единствения фактор който трябва да вземете в предвид е дали не трябва да отвлечете вниманието от тънките устни, изпъкналите уши или големия нос, ако имате такива. Ако носът или ушите са по-забележими, то повечето коса съчетана с брада е добро решение. При по-незабележими уши и нос имате свободата да избирате между брада, мустаци или и двете заедно.

И разбира се ако се колебаете за визията си винаги може да потърсите мнението на приятели или специалист. Най-важното е вие да се харесвате и да се чувствате комфортно.

Още от Мъжко здраве