Мъжко здраве

Преждевременна еякулация

Трябва ли да се притесняваш от това, че свършваш бързо? Едва ли....
От

Публикувана:
Последна редакция: 22/08/2019
Така, вие сте заедно с нея в спалнята (или където двамата искате да правите секс) и това е моментът, когато ще покажете какво означава истински мъж Но веднага след като започнете идава краят. Тя е бясна, крайно неудовлетворена, и това вероятно е последният път когато ще я видите. Но какво е това? Не, това не е вид мъжка менопауза. Това е преждевременна еякулация. Но това не означава преждевременен край на вашия полов живот. Всички мъж са имали някога този проблем. Това се дължи на определени причини, без значение колко физически активни са те и какви са нивата на тестостерон. Но ако това се случва редовно трябва да се направите нещо.

Какво е преждевременна еякулация?
Според едно от определенията човек страда от преждевременна еякулация, ако свършва преди  сексуалния му партньор да е преди средата на половия акт. Други изследователи твърдят, че преждевременната еякулация е ситуация, в която мъжът свършва 2 минути след като е проникнал в партньорката си.

Кой страда от преждевременна еякулация?

Преждевременната еякулация, или ранна еякулация, може да засегне мъже от всички възрасти. Тя засяга около 35% от всички мъже. Но поне веднъж в живота всеки човек преживява този проблем. Той често възниква при млади мъже по време на първото им сексуално преживяване.

Защо възниква преждевременната еякулация?
Първо, психологическите фактори допринасят за това заболяване. Въпреки че повечето хора подценяват значението на емоциите в сексуалния живот, те влияят много. Конфликти с партньора, депресия или обща отпадналост може да доведат до ранна еякулация.

Преждевременната еякулация също може да бъде причинена от екстремна възбуда. Ако случаят е такъв, тогава вие сте щастлив с партньорката си и се радвате на секса с нея.

Как се лекува преждевременната еякулация?
Преждевременната еякулация може да бъде лесно лекувана, тъй като това е състояние на "мозъка". Лечението обикновено включва сексуална терапия, психотерапия и стандартно лечение.

- Сексуалната терапия помага да се контролира еякулацията. Понякога тя се състои от прости стъпки, като се избягва секса и се фокусира върху други видове сексуална игра за определен период от време или дори мастурбация за известно време преди секс.

- Психотерапията говори за психично здраве за вашите професионални взаимоотношения и проблеми. Това може да бъде добър начин за управление на стреса, което е една от основните причини за ранната еякулация.

- Лекарствените продукти включват антидепресанти, които водят до забавена еякулация като страничен ефект, както и местните кремове които притъпяват усещането на пениса, а също и незабавната еякулация.

- В някои случаи само с определен вид презервативи може да помогнат.

Можете да опитате някои методи на обработка вие и вашия лекар да намерите най-подходящия за вас. Както и да е, ако искате да се намери лечение за ранната еякулация консултирайте се първо с Вашия лекар.

Още от Мъжко здраве