Пневмония

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Какво представлява пневмонията?

2.Как бихте могли да се разболеете от пневмония?

3.Признаци и симптоми на пневмония

4.Диагностициране на пневмония

5.Лечение на пневмония

6.Обобщена информация за пневмониятаПризнаци и симптоми на пневмония


Първоначално пациентите с пневмония проявяват симптоми на настинка, последвани от висока температура (понякога над 40ºС), втрисане и кашлица с отделяне на слюнчен секрет. Обикновено слюнката е безцветна, а понякога примесена с кръв. Пациентите с пневмония се оплакват и от недостиг на въздух. Единствените чувствителни на болка власинки в белите дробове, са разположени по повърхността на дробовете, в тази част от тях известна с името плевра. В случай че болестта засегне външната страна на белодробната плевра може да се появи болка в областта на гърдите. Тази болка обикновено е остра и се влошава при дълбоко поемане на въздух. Известна е като плевритна болка.

В други случаи симптомите на пневмонията могат да се развият сравнително бавно. Понякога единствените симптоми могат да бъдат влошаващата се кашлица, главоболието и мускулните болки. При някои пациенти с пневмония кашлицата не е най-съществения симптом, тъй като инфекцията е локализирана в по-горен участък на белите дробове, далеч от основните дихателни пътища. Понякога цвета на кожата на пациента може да се промени и да стане тъмна или морава, състояние известно като цианоза. Цианозата се дължи на слабото насищане на кръвта с кислород, вследствие от влошената дихателна функция.
Малките деца и бебетата, които развиват пневмония често не проявяват характерната за белодробното заболяване инфекция. За сметка на това те страдат от висока температура, чувстват се отпаднали и стават летаргични.

Макар и пневмонията да може да възникне при всеки (всеки може да влезе в контакт със заразени хора), някои пациенти са с висок риск:

- Пациентите с хронична белодробна болест или структурни анормални на белия дроб са особено предразположени. По-конкретно пациенти, които страдат от ХОББ или тумор на въздушните пътища са с най-висок риск.

- Пациентите, които прекарват дълги периоди от време в болницата е по-вероятно да ограничат пневмонията, както и имуно-изложени на рискове пациенти.

- Хора, които не могат да защитят своите дихателни пътища са с много висок риск от заразяване с аспирационна пневмония (пневмония поради вдишване на стомашно и орофарингиаленно съдържание). Това включва хора със занижено съзнателно състояние (кома или анестезия), заболяване на хранопровода или  инсулт.

- Естествената самозащита на белия дроб се нарушава от тютюнопушенето, алкохола, белодробния оток или претоварване.

Прогресиране

Има няколко начина на класифициране на пневмонията. Един метод е спрямо произхода на заразения организъм.

- Придобитата в ежедневието е най-често срещаният тип и може да бъде първична или вторична аномалия на белия дроб / заболяване.
- Общите организми които са отговорни са вируси (напр. грип) или някои бактерии.
- Така наречената "атипична пнеумония" също се класифицира като придобита в ежедневието. Тази подкатегория включва малко по-различен вид, който е склонен да характеризира по-различна клинична картина и се третира по различен начин.
- Вътреболничната пневмония се дефинира като пневмония, прихваната повече от 48 часа след приемането в болница и се дължи на по-вирулентни организми.
- Аспирационната пневмония обикновено се дължи на химични повреди и вторична инфекция от бактерии.

Усложненията включват фиброза на пневмония, плеврален излив, белодробен абсцес, емпием, септицемия, септичен шок или дихателна недостатъчност.


Следва: Диагностициране на пневмония

1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email:
 

бел

Случаен посетител | 2008-11-18 16:52:49
детето ми в момента е болно от пневмония, как я лепна тази болест не знам, а от окол 1 месец личната ми докторка му поставяше винаги диагноза настинка и го лекуваше с парацетанол, хреми и т.н а това е било абсолютно противополжно на заболяването му един път не каза да му се направят снимки и да се види за какво става въпрос, нито изследване на кръв урина ит .н. така че видите ли някъде по кабините в жк Младост 3 името на т.н.детска лекарка ЗАБИ бягайте далеч от нея, тя е абсолютна некадърница и не знам как ние сме попаднали при нея и до днес не мога да си обясня, слава богу че в ТОКУДА хората са на ниво и обърнаха сериозно внимание................

magideivid

Случаен посетител | 2008-11-23 11:24:17
здравеите моито детенце е на 3г и7м преди няколко дни с сто зора му откриха вирусна пмевмония и сега сме ма лечение с антибиотик.Значи моя съвет е детето ако поддържа температура от 37.8 до39.9 постоянно и ако при преглед не се открие нищо веднага да се направи ренгенова снимка там всичко си показва

ЗАГРИЖЕНА МАМА

Случаен посетител | 2008-12-02 10:00:55
Здравейте, преди наколко дни ни откриха бактерия Streptococus pneumoniae-позната като пневмококова бактерия. Прочитайки, какво причинява тя , се изплаших много и решихме със съпруга ми да ваксинираме детето. Искам да попитам, защо това не е държавна политика? Тази ваксина е задължителна за много бели държави. В България тя струва около 140лв. , с които купувате здравето на вашето дете. Бактерията може да причини невероятни поражения дори и смърт. Много е важно да се установи на време дали пневмонията е причинена от тази бактерия ,за да има адекватно лечение с минимални поражения.

Ивелина

Случаен посетител | 2008-12-02 16:35:57
Към ЗАГРИЖЕНА МАМА: Здравейте, консултирахте ли се с личния си лекар относно ваксината, и какво е мнението му? Мисля, че трябва да го направите преди да предприемете нещо на собствена глава. Поздрави.

лили

Случаен посетител | 2009-01-15 11:10:31
трудно дишям саамо като регна

elina

Случаен посетител | 2009-01-17 11:48:41
i az sam taka ot nqkolko dena

нинка

Случаен посетител | 2009-02-25 12:06:56
мило момиче отиди веднага на лекар,да ти се направи ренгенова снимка,и още ред неща за да се открие причината-а за спокоен сън-си вигни рацете над раменете,или ги сложи под главата над възглавницата,така разпъваш напално гръдния кош и ще дишаш по лесно докато спиш

ан

Случаен посетител | 2009-03-31 09:43:58
Детето е на 2 г.Изкара грип с услужнения - пневмония.Лекувахме се в стационар.Сега има проблем с дясното крачея куца без да има видим отток.Ортопед, твърди че се дължи прекаранатана инфекцията. Бъзможно ли е това?Други лекари, твърдят че бъзпалението на ставите се дължи на вирус, причиняващ скарлатина. Моля, запознати със случая да ми дадат компетентно мнение.Незнам на какво да вярвам....!

радостина

Случаен посетител | 2009-04-25 21:04:11
моето дете миналата година,и се поду коляното и ни казаха випосна инфекция от недоизликуване.Пихме панцеф дже опаковки и се оправих ме но много трудно.

Поля

Случаен посетител | 2009-05-07 17:37:25
Здравейте, детето ми в момента е болно от между бронхит и пневмония исписан му е втори антибиотик, първия не повлия, и много се притеснявам тъй като преди години пак изкара плевмония вследствие на която загуби 40% от слуха си при ползването на амикацин често исписван на деца,нормално ли е всичко това?

росица

Случаен посетител | 2010-01-21 14:33:47
незнам какво да кажа но моето дете боледува вече 3 4 месеца от племония и какви ли не лекарства,антибиотици ивсичко това е времено.Скакво да го лекувам незнам

Стойка

Случаен посетител | 2010-05-29 01:00:27
Здравейте, притеснена съм доста, вече ми писна и да ходя до личната ми лекарка поради тяхната безотговорност и налучкване. Имам сериозен проблем , който засяга десният ми бял дроб. Периодично имам нещо като атипична пневмония, т.е. Първият път, когато се получи мислех, че се дължи просто на преяждането ми ежедневно. Не съм дебела, но се храня много вече 22 год. Имам силна болка в белия дроб, която се засилва при вдишване дълбоко на въздух. Самото усещане на недостиг на въздух ме кара да кашлям , но само по 2 - 3 пъти на ден. Така изкарах около 2 месеца и реших да отида на лекар, защото осъзнах, че не еот многото ядене. направиха ми рентгенова снимка и ми казаха че имам пневмония. Лекувах се с някакви антибиотици, които имаха ефект само за около 10 дни. После всичко се повтори и потрети и на края си направих режим на хранене, който подобри ди6ането ми за около 2 месеца , но тази болка в десният бял дроб не ме напуска, а лекарката ми си мисли, че е невралгия без да ми прави никакво изследване. Винаги , когато ме преслушва гърдите ми не хъркат и нямам хрипове. По нищо не личи че съм болна освен по гадната продължителна болка..............Какво да правя? Мисля да посетя правителсвена болница, понеже там ще ми обърнат внимание

росица кътева

Случаен посетител | 2010-05-29 09:16:59
нямам думи просто незнам какво да кажа вече,ето че разбрах че щом хърка детето ношно време има трета сливица, все се разболява щея махна нищо че ,няма 3години

Ваня

Случаен посетител | 2010-06-17 04:02:06
Заболяването ми бе причинено от вдишване на токсичен въздух през 2000 г., който бе специално пускан в помещението където работех. Впоследствие на заболяването в близост с ОТРОВНИ РАСТЕНИЯ получавам дихателни кризи от вдишване на ЛОС-я, а на напоследък не понасям и силни парфюми и цигарен дим. Установих проблема още на 15 април 2004 г., но никой лекар не ми обърна внимание, даже ме обиждаха, като ме пращаха на психиатър. Най-после на 06.09.2009 гадина, са направени изследвания които доказват че действително растенията изпускат опасни летливи органични съединения, които могат да причинят тежки алергични реакции, дори смърт при някои чувствителни лица и животни. Потърсете в интернет: Indoor Plants Found To Release Volatile Organic Compounds (Стайните Растения Изпускат Летливи Органични Съединения) Indoor House Plants | Potted House Plants | Indoor Garden | Home ...[ Превод на страницата ] Как преодолявам дихателната криза? За да се предотврати животоопасна дихателна реакция трябва спешно да се реагира, като за целта ВИНАГИ нося пакет медикаменти за БЪРЗО РЕАГИРАНЕ: Първа помощ при внезапна дихателна криза: 1. Джеймисън Витамин С – дъфчащи таблетки - спешно под езика 2. Bee Pollen - Пчелен прашец – таблетки - спешно под езика 3. Вода – спешно в устата, по лицето и главата – освежава за момент, може да кажеш нещо. 4. Мускулно - АЛЕРГОЗАН амп. 1% 2 мл. – спешно. 5. Амонячна вода - за много кратко време се вдишва през носа (имало е случай на вдишване до 1 час) 6. Венозно - КАЛЦИЕВ ГЛЮКОНАТ амп.10% 10 мл. - ампула + Витамин С - ампула. 7. Кислород и система - при продължаваща тежка дих. криза; ГЛЮКОЗА БАНКА 5% 500 мл. + Ca glukonat /ампула 10 мл./ + Vit. C /ампула 5 мл./ + ВИТ. Б12 амп. 500 гами 1 мл. * 8. Бележка: за манипулациите винаги нося: 95 % - етилов спирт, памук, спринцивка 20 кубика, 2 бр. спринцовки от 2 кубика - 3 броя, игли, турникет, лепенки. . 9. Вендузи – предварително кожата се намазва с мазнина /крем Витасин, зехтин, крем невен – германски с вит Е, мас .../. Вендузата не се оставя да се напълни и да посинее, а, след като се захване, се движи умерено, докато сама се изпусне. Ако се задълбае се освобождава. Болката не трябва да е непоносима /силната болка уврежда сърцето/. Спешно при болка в белия дроб помага само от Канада: 10. а/ NU-GREENS PROMOTE APPLE BANANA ... - [ Превод на страницата ] б/ NU-Зелените ПРОФИЛ тропически плодове - 270 G. 9. УПСАРИН + ВИТ.С ефф. табл. – също потиска отичането на лигавиците и забавя задушаването. 10. Хапка от печено пиле на грил – спешно в устата – също забавя отока на лигавиците. 2. стр. 101/102 – из „Тайната на тибетската медицина - 11. Тибетска пречистваща смес, Сок от - Дренки, сок от Праскови, сок от Касис, сок от Вишна (Cerasus) и сок от Круши - потискат отока и също забавят задушаването. Бележка: Цитросовите плодове не се прилагат при алергии, може да активират алергичната реакции. 12. Антистенокардин - повишава имунната система – 1 таблетка - при криза. Необходимо е да се вземе поради болката в сърдечната област предизвикана от задушаването. 13. Сок от Лимон с вода и захар на вкус –забавя отока на лигавиците. 14. Ветрогон полски, бял трън, биволски трън – При атопична /алергична кашлица - при катар на горните дих. пътища. Единствено след прилагането на Ветрогон кашлицата спря окончателно– друга билка не помагна: Употреба: 2 с.л. нарязана билка се вари 5 мин. в 500 мл. Вода. Прецедената билка се пие по 100 мл. преди ядене, 3 пъти дневно. 15. Армакс eлектроколоидно сребро Вътрешно: 3 х 1 с.л. дневно; 3 х1 капка - в ушите, очите и носа. Външно: В лъжичка с Армакс се разтваря 1 таблетка Ксезал, намазва се обрива – веднага действа като спира жиленето и засушава. 16. Рецептата на д-р Хулда Кларк - Лекът за всички видове рак - Прочистете организма от паразити: коли, стафилококои, вируси и други. Паразитите също предизвикват алергии. Състав на сместта: а/ Орех – извлек от орехи 50% зрелост, извлек от 3 дни, или 7 дни. б/ КАРАМФИЛ - порправка ще намерите в хранителните магазини. Задължително на зърна – пресно смлени – 5 пакетчета (зависи от пакетчетата) в/ Бял пелин -сребристо, тревисто растение - от билковите аптеки - ще отсеете билката през решето за плодове, така че да останат само листа които менавате през месомелачка, защото се пият на сухо. Спазвайте точно рецептата. На 16-ия ден се възстановявате. За ефективно лечение - Изнесете всички растения и най-вече отровните от затворено пространство и в близост до: дома, офиса, детски домове и училища. Стайните растения Изпускат Летливи Органични Съединения, които са биологично-активни. - Почисти мухъла /плесена/ в стаите. Плесенът е карциноген и води до тежки възпаления на лигавиците: на носа, очите, ушите, устата, хранопровода, стомаха, червата и на кожата. Медикаменти при атопична алергия на КОЖАТА и ЛИГАВИЦИТЕ на цялото тяло и на последиците от алергията: ХОББ, цистит, СРЧ ... - Ериус табл. 5 мг. – 1х 1 таблетка дневно – при атопична алергия. - Ксизал табл. 5 мг. – 1х 1 таблетка дневно – при атопична алергия.. - Cordyceps Sinensis Capsules, Dongchongxiacao - [ Превод на страницата ] - чист продукт – при атопична алергия. - КУЗИХРОМ колир 4% – 4 х 1 - капка в очите – алергичен конюктивит. - Ципрофлоксацин табл. 500 мг. /при инфекции лигавиците на стомаха и коремно-чревния тракт/ - Овестин овули 0.5 мг. - 10 дни х 1 капсула вечер /при възпалена лигавица на влагалището/. - Vita Flax Oil – френскo - 2 х 3 таблетки /изчиства обрива /възпалението по вътрешните лигавици на коремно-чревния тракт и по стените на влагалището, друго не помогна/. Прочиства целия организъм. - Забележка: Американското ленено масло Alpinum Flax Oil е опасно за хора с алергии - черните оцветители на капсулите са токсични, като причиняват същите опасни атопични алергии. - Рецептата на д-р Хулда Кларк - Лекът за всички видове рак - Прочистете организма от паразити: коли, стафилококои, вируси и други. Паразитите също предизвикват алергии. Състав на сместта: а/ Орех – извлек от орехи 50% зрелост, извлек от 3 дни, или 7 дни. б/ КАРАМФИЛ - порправка ще намерите в хранителните магазини. Задължително на зърна – пресно смлени – 5 пакетчета (зависи от пакетчетата) в/ Бял пелин -сребристо, тревисто растение - от билковите аптеки - ще отсеете билката през решето за плодове, така че да останат само листа които менавате през месомелачка, защото се пият на сухо. Спазвайте точно рецептата. На 16-ия ден се възстановявате. - Крем „ВИТАСИН”: Вътрешно и външно при алергичен постоянно обновяващ се секретиращ обрив с усещане за ужилване, гъбички ... Външно: – многократно постоянно нанасяне – за 3 дни изхарчих 6 опаковки и обрива между краката и меките части се подсуши. Друго не помогна. Вътрешно: а/ на гладно по 1 ч.л. при язва и гастрит, колит е абсолютно ефективно, веднага действа. б/ При хемороиди - Крем „Витасин” - се държи в хладилник. Изрязва се подобно на свещичка и се пъха в ануса, толкова пъти, колкото пъти почувствате болка. Противопоказания няма! - ЕНИОН – Амулет на здравето. ЕНИОН представлява биоенергетичен уред, който корегира нарушеното биополе и хармонизира енергийният обмен в човешкото тяло. - Крем с невен и витамин Е изчисва плоските брадавички по челото - последствие от алергичния обрив. - СУПРАВИТ МУЛТИВИТАМИНИ табл. *20 – с изображение на опаковката „детелинка”, останалите имат минерали и водоросли, които при мен засилват алергията. Запарки – за прочистване на организма: Виж в интернет: Лайка - Здравница - Вашият виртуален лечител – запарка - облекчава възпалението. На Биопрограма. Останалите не са свежи и не действат. Черен бъз – запарка - потиска отока на лигавиците. Вътрешно приложение: 2 супени лъжици от цвета се залива с 500 мл вряла вода. Пие се по 1 винена чаша преди ядене, 4 пъти дневно. Целина ( керевиз ) Целина - Revita.bg - сок от грудките – 3 х 1 суп. л. на гладно. Лекува копривна треска /листата не се ползват/ При къпане поливайте тялото със запарка от билките + хлебна сода. Седефче – билка - при остро алергично възпаление и болки в ушите се прави извлек: 10 листа седефче в 100 гр. първак гроздова ракия – 3 х 1 капка в ухото. външно: памук с реванол в ушите; мускулно: гентамицин и пеницилин. Невен – Бани при обрив * излекувах ерозия на шийката на матката, възпаление на червата, ... . Извлек: 100 г суха билка се накисват в 3 литра студена вода за една нощ. На следващия ден водата се подгрява и екстрактът се прибавя към нея за баня - седеш в леген. Банята продължава 20 минути, като водата трябва да стига над бъбреците. Запарка. Една супена лъжица билка се залива с 250 мл кипяща вода, кисне 5 минути и се прецежда. Чаят се изпива топъл, без да се подслажда. Алергичното възпаление и секретиращ обрив по меките части и лигавицата на влагалището, е силно болезнено с усещане на болка от ужулено. В петък сутринта съм на преглед при д-р Божинова. Д-р Божинова; „Влагалището е осеяно с плосък червен обрив, прилича на звездно небе с големината на леща. Раничката на шииката е необичайна, за първ път виждам такава, прилича на ожулено, кърви, трябва спешно да се оперира, за да не стане по-лошо, ще те изпратя при д-р Карагьозов в Майчин дом”– показва ръкавицата в кръв. Във вторник трябва да съм на операция. Страхувах се от операция. Дихателните кризи бяха животоопасни и не знаех, дали ще издържа. Седативите при алергии са противопоказни, а много лекари бъркат алергичните симптоми с психични. Търся по интернет „Ерозия на шийката на матката”. Намирам руска страница на Лечение със запарка от цвят от Невен. Започнах от петък следобяд – 3 пъти; събота – 5 пъти; неделя – 5 пъти; понеделник – 5 пъти; вторник 2 пъти. В 6 часа пътувам за операция в Майчин дом при д-р Карагьозов – гр. София.. Преглед; д-р Карагьозов е изненадан, че съм изпратена от д-р Божинова, чуди се как е магла да сбърка, никога не е бъркала диагноза, имам само възпаление, не съм за операция, нямам кървене, показва ми ръкавицата че е чиста, без кръв, трябваше да го убеждавам че не е сбъркала, че съм карвяла, че тя също ми е показала ръкавицата, но цялата в кръв, но след процедури на седеш в леген с отвара от цвят от невен, явно „ерозията на шииката на матката” е преминала само във възпаление. Предписа ми „Овестин”. Облекчи, но не премахва обрива по стените на влагалището. Обрива се изчисти от Vita Flax Oil – френскo. АЛОЕ ВЕРА Aloe vera има светлозелени, мечовидни, дебели, сочни, заострени към върха и леко назъбени в краищата листа. Истинското "Aloe vera" има жълти цветове, но голям брой от видовете имат оранжеви цветове. Aloe spp. имат червени цветове. Как се използва Aloe vera ? Aloe vera е най - лечебно на възраст от 5 години. Ако вие използвате алое, трябва да отстраните кожата и вътрешния слой от жълт гел оставяйки само актуалния светъл гел. Жълтият гел се намира в по-старите листа и в основата на всеки лист от алоeто, и е основният дразнител. Листата се оставят една вечер изправени върху решетка, така че да изтече жълтия гел. След това се изрязват бодлите по ръба от едната страна на листа и се отваря. Ако има остатъчен жълт гел се изхвърля. С лъжица се събира белия гел. При чувствителни лица може да предизвика дерматит, червенина, екзема. Рецепта с Алое вера за „Рак на белите дробове” /стр. 123, из "Тайните на тибетските лечители" от Акад. Виктор Востоков/. Вземат се 0,5 кг. мас, 1 бутилка 0,5 мл. чист коняк, 0,5 кг. сок от алое /растението да е на възраст 5 години/ и 0,5 кг. чист много-цветен пчелен мед, смесват се и се приема по 1 суп. л., 1 час след хранене. Аз държах сместта 15 дни в хладилник (като всеки ден я разбарквах). Събрах изплувалата на повърхността мас (наситена от съставките) и я ползвах за лечение на рани. Ефективна е за лечение на възпалени гнойни и почернели рани /раната се покрива със слой от маста, за една вечер отока спада и кожата побелява/, за болни стави и други. продукт без смеси, лайката с изтекла давност не помага. Добра е лайката на Биопрограма и на фирма Излекувах страховете си за 10 дни чрез медитация като отричам това което чувствам. Успех!

gul

Случаен посетител | 2010-08-25 14:55:51
i moyat mij ima plemonia kak se lekuva vkasti tova iskam da znam

gul

Случаен посетител | 2010-08-25 14:59:53
mija mi e v bolnica sled kato izleze kakvo tryabva da napravim za da ne stane oste vednij plemonia lekuva se no to vece ostava kato pie studena voda ako nese pazi pak ste stane bolen kakvo da ispolzvam za tazi bolest

ani

Случаен посетител | 2010-09-07 18:03:52
i az iskam da znam kak se lekuva pnevmoniq

ani

Случаен посетител | 2010-09-07 18:10:39
kak da si lekuvam deteto udoma ,s kakvo se lekuva tazi pnevmoniq

daniela

Случаен посетител | 2010-10-20 12:02:08
Vnychkata mi koiato e na 3 godinki i 7 meseca vav momenta e vav bolnicata.iskam da kaja na vsichki maiki za da ne prejiveiat tova koeto nie vse oste prejiviavame da ne se doveriavat samo na edin lekar kolkoto i dobar da e toi.Na dasteria mi i se naloji za 4 dena da poseti 5 razli4ni detski lekari i to na chasno koito i kazvaxa che na deteto nisto my nqma i nakraia,vchera otide vav bolnicata za da razbere tam lekarkata che detenceto ima pnevmonia i vav momenta ima i sarcebiene i nqma di6ane ot lqvo.Ne go pojelavam na nikoi i se pitam kakvi lekari imame,kak moje dete koeto nikoga ne e boledyvalo da stigne do tova polojenie.Maiki pazete si dechicata i ni ese molim sega za na6ata princeska da se opravi kolkoto se moje po barzo

сид

Случаен посетител | 2010-12-23 13:21:10
Братовчетка ми СНОЩИ Е РАЗВИЛА ПНЕВМОНИЯ и сега е в отделението закачена на системи

изумен

Случаен посетител | 2010-12-27 12:35:29
леле-мале, какви неграмотници сте !!!!!

ЦРУ

Случаен посетител | 2011-01-25 19:25:34
мисля че имам пневмония но не знам как да го кажа на мама

Йорданка Дилчова

Случаен посетител | 2011-01-26 01:49:38
Искам да споделя с вас , че съм потресена от здравния закон при който е дефинирано как трябва да се окаже лекарска помощ на разболелите се и спешно нуждаещи се от навремено лечение.Една седмица сина ми е лекуван неадекватно от личния лекар .Когато викаме линейка в къщи тя идва и отказват да го изпратят в болнично заведение защото няма направление от личния лекар. Е кажете ми моля това нормално ли е и се губят още 2 дена докато се срещнем с личния лекар а тя болеста си се развива а ние сме безсилни срещу този необмислен закон .Как можем да излезем от това глупаво положение и да си помогнем сами питам аз

ani

Случаен посетител | 2011-03-03 17:30:42
iaz izkam da znam kak se lekuva pnevmoniq

ицо

Случаен посетител | 2011-03-10 21:15:19
майка ми е на 42 г. вече едно денонощие има много чести хрипове това признак на пневмония ли е ???

stela

Случаен посетител | 2011-03-12 10:28:33
zdraveite,vzeh da vdigam mnogo visoko kruvno i mi stava studeno i su6toto vreme ose6tam 4e mi vri kravta i e zado6ava sled 2 dni polu4ih pri di6ane ot dqsno mnogo silna bolka i vse o6te ne mi minava a otiva i v dqsno hodih na lekar no te mi kazaha 4e imam malko visoko kruvno i tova e izob6to ne me pregledaha za drugo,a men me samnqva 4e imam nqkakvo vuzpalenie kakvo da napravq.

Stone

Случаен посетител | 2011-04-14 13:53:21
That's raelly thinking out of the box. Thanks!

Jodie

Случаен посетител | 2011-04-14 16:07:43
THX that's a great ansewr!

otbsuyyo

Случаен посетител | 2011-04-15 09:10:35
TmMGCN nhooqepnxrtp

myjoepua

Случаен посетител | 2011-04-23 06:43:52
ZfNtuy eyhnyketmqxy

Красимир Кръстев

Случаен посетител | 2011-04-28 07:15:16
Ако детето Ви поддържа постоянна температура 37-37,2 до 37,6 ,ако изследванията му са чисти,а то се чувства отпаднало, не се бавете ,а направете снимка на ренген(на нея всичко пише) Със слушалка не се хваща (когато е начална),а на снимката лъсва Пневмонията гадна

Вили

Случаен посетител | 2011-04-28 14:00:34
Прав сте г-н Крастев

VASILKA

Случаен посетител | 2011-05-23 22:56:40
ЗДРАВЕЙТЕ, ДАИТЕ МИ СЪВЕТ КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ПНЕВМОНИЯТА. Детето ми е на 2 години и 10 месеца, преди около месец се разболя.Изпи няколко антибиотика, като почивките между тях бяха не повече от 3 - 4 дни.Преди седмица отново вдигна температура, започнахме веднага инжекции амикацин, предписани от педиатър и въпреки тях, на 4 ден се оказа, че има двустранна бронхопневмония.До днес бяхме в болница и ни изписаха с кашлица, без никакво продължение на лечението. Какво бихте ми препоръчали, защото не всяка рецепта е подходяща за нея.При всяко разбопяване получава и бронхоспазъм.Ако някой знае нещо ефикасно, моля да го напише.

надка мун4ева

Случаен посетител | 2011-09-06 13:56:00
намазва6 детето с пресна мас на гарди4ките -изпаргва6 едно яице на о4и пак в пресна мас - на един паму4ен потник намазва6 мас и слага6 яицето като го покрие6 с другата половина от потника - дарги6 на твоита буза докато поистине малко ..... и тогава слага6 на гардите на детето -----но искам да наблудава топлината да нее много топло ---голям ефект е това не6то не4увано детето 6те спи толкова сладко --1-24аса нито 6те ка6ля само несе пла6и като маьне6 яицето 4е е за4ервено мястото това е ефекта успех

daniela

Случаен посетител | 2011-10-06 12:56:06
po dobre postapete v nqkoq bolnisa tam 6te go izlekuvat napalno otkolkoto da stoite v ka6ti i da e na doma6no le4enie pri neizlikuvana plevmoniq tq se povtarq sled nqkoi i drug meses

dinko

Случаен посетител | 2011-11-05 13:50:30
ne znam kak e pipnah tazi plemonia no mnogo trudno di6am za tova se obr16tam kam vas za nqkak1v savet ako mojete da pomognete blagodarqvi bog davi pazi

ludmil

Случаен посетител | 2011-11-08 09:17:14
zdr pedi 3 dena izleznax ot bolnicata ot pnevmonia .mnogo e opasna i triabva mnogo pazene.pove4e vitamini mi kazaxa da iam

mesi

Случаен посетител | 2011-11-08 09:28:23
преди 3 дни излязох от вътрешното отделение прекарал пневмония. това е много коварна болест която след време се отразява на белите дробове ако не е излекувана добре затова сега съм решил да отида на санаториум за белодробни болести.повече витамини ми казаха и плодове.

iveto

Случаен посетител | 2011-12-08 11:39:24
Дълги години страдах от хроничен бронхит и ето че ме хвана и пневмонията. Това беше преди доста време, но все пак да споделч с вас. Имах тежка двустранна пневмония с леки затъмнения на белия дроб. Тогава бях на 22 години. Освен, че ми слагаха пенишилин, една причтелка ми каза стара рецепта за подсилване на организма, т.к. пневмонията ужасно много изтощава организма. Рецептата е: 200 гр бадеми 200 гр пчелен мед индрише Бадемите се счукват на ситно и се смесват с меда и нарчзаното на ситно индрише. Всичко това се омесва и оставя да престои 48 часа . След 48-те часа се яде 3 пъти на ден по една супена лъжица от лекарството, докато свърши. На вкус е много приятно и страшно полезно. На мен много ми помогна макар че бях в тежка форма. Може да се наложи да повторите лекарството ако има още кашлица. Това лекарство засилва имунната система и не само че ще ви помогне да излекувате вашата пневмония, но и ще ви предпази от други заболявания. Важно пийте си и лекарствата от доктора, не гарантирам, че само с тази отвара ще е достатъчно. Това се използва по скоро като добавка към лекарствата и засилване на имунитета, специално при пневмониий. Успех

ивето

Случаен посетител | 2011-12-08 11:48:36
току що намерих и друг вариант на отварата, както и много други за засилване на имунитета, Запомнете , че при пневмонията трябва да подсилвате имунитета, тая болест направо те изяжда. ето и линка за отварите: http://patishta.net/temi/antirak/imunnasistema.htm

ludmil

Случаен посетител | 2011-12-15 15:12:11
здравей преди 1 ден се върнах от санаториума за белодробни от Велинград и съм много доволен.процедурите са много хубави.

ivelina boi4eva

Случаен посетител | 2012-01-14 22:00:53
bashta mi xodi na lekar i my kazaxa 4e bilo dvoina bronxit pnevmoniq prepisaxa my i xap4eta kakto i injekcii v posletstvie sprq injekciite zashtoto ne trqbvalo da se biqt pove4e ot 9 injekcii i si ostana samo na xap4eta no tezi xap4eta nishto ne pravqt vse taka e v losho susstoqnie yrydno my e da disha neznam kakvo trqbva da se napravi moliq vi pomognete mi

ivelina boi4eva

Случаен посетител | 2012-01-14 22:14:36
az nikude ne moga da nameria komentara ot vas

Daniele

Случаен посетител | 2012-04-19 09:44:47
Yup, that sohlud defo do the trick!

penka georgieva

Случаен посетител | 2012-08-20 20:46:39
predi 1mesec se cystvax bez sili s temperatyra 37.2C sled tova mi prepisaxa antibiotik za 5dena spria temperatyrata obace sega pak vdigam temperatyra neznam kakvo da predpriema pravix si snimka i pokaza zastoto oste imam plevmonia pomognete mi imam imel vav faceebok a toi e kortio@abv.bg penka georgieva

Neli Petrova

Случаен посетител | 2012-10-10 14:25:52
Zdraveite , na vsichki obezpokoeni maiki iskam da kaja, che lekarite v Bg sa na nivo i imat po adekvatna taktika na lechenie. Az jiveq v Daniq i trqbva da vi kaja, che tuk lekarite preslushvat i ako ne chuqt nishto na slushalkite, bocvat prashcheto sled 5 minuti ti kazvat"nqma nishto obespokoiavasto, nqma infekciq, virus e davaite za temperatura i ti shte se prebori". Tuk v Daniq pnevmoniqtq e neshto normalno, dnes bqh na lekar s detenceto si, toi e na 1 i 6, kazvam na doktora kaslq ot 5 di mnogo strashno, bqh pri vash predi 3 dni kazahte " nqma mu nishto, ako vdigne temperatura elate pak". Vdigna 39,3 otpadnal, doktora mu vidq ushite, kazva "ok" preslusha go i mi kazva ima pnevmoniq ot dqsnata strana, predpisa antibiotik, kaza mi che shte se pochuvstva sled 2-3 dni po dobre i mi pojela lek den.

Boyana

Случаен посетител | 2012-12-10 05:25:48
Здравейте! Преди два дни изписаха баба ми от Транспортна болница в Пловдив, след като беше приета там с пневмония. Естествено баба ми не беше приета там толкова лесно, след 10 часа обикаляне из целия Пловдив при миносови темперетури с 80 годишна баба без направление и отгоре на всичко с диабет и сардечни проблеми три болници ни отхварлиха. (Подчертавам че Транспортна ни прие само заштото там с нас беше позната репортерка от пловдивски весник) След абсолутно неадекватно отношение на медицинските лица в болниците преди това, и личната ни лекарка, персоналат ни изпрати с думите "защо не я докарахте тая жена по-рано а в петак вечетрта и ние сега кво ще я правим". Изглежда нарушавахме спокоиствието на някоя сестра нощна смяна. Както и да е след 10 дни на "ГРИЖОВНО" лечение баба ми беше изписана. И естествено два дена по-касно е без промяна. Аз сам на 24 години и не смятам да преживея този тормоз на старини. Единствената причина да не емигрирам е баба ми но смятам че благодарение на "грижовното " медицинско относхение на лекарите няма да има причина да остана.

nikoleta

Случаен посетител | 2013-01-02 08:29:01
kak mojem da razlichim simptomite na pnevmonia s tezi na emfizem

ludmil

Случаен посетител | 2013-01-02 10:53:25
zdr pnevmoniata se lekuva samo s injekcii.i sled izlekyvaneto e xybavo da doidete v velingrad na sanatoriym malko.az karam 2 -ra pnevmonia i zaduljitelno xodia na sanatoiyma vsiaka godina i sum mmnogo dovolen.

ludmil

Случаен посетител | 2013-01-02 10:56:24
sled prekarana pnevmonia e zaduljitelno da doidete v velingrad na sanatoriyma malko na procedyri 6te ostanete dovolni kazvam vi go ot opit za6toto az karam ve4e 2 -ra pnevmonia

margarita ivanova

Случаен посетител | 2013-01-22 16:14:56
mnogo cam pritesnena moi blizak cled grip e bolen ot ednostrana boronxit pleomomiy cega e v bolnica i to bez temperatura dali 6te se opravi

lara jekova

Случаен посетител | 2013-07-30 17:12:19
kak se lekuva nilejahme bolnisata 11dni oste kasla

Емил Иванов

Случаен посетител | 2014-01-14 23:10:46
В момента боледувам от пневмония на десният бял дроб . Дадоха ми антибиотик amoxiclav Sandoz и болкоуспокояващи Дафалган . Три пъти дневно получавам адски болки на гръдният кош от дясно , нито да вървя , седна или легна . Вземам Дафалган и един горещ душ докато се успокоят нещата , завивам се и поне 3 пъти се изпотявам. Вмомента живея в Брюксел , мисля да посетя по известни и реномирани болници и на ново да се изследвам .

kamber

Случаен посетител | 2014-01-22 19:21:41
ot 2 mesatsa s s virusna plevmoniya nito kaslam nito kracki edinsveno otpadnalos glavoboliye zamayvane na glavata mi nyamam apetit i bolki v muskulite imam molya dami pise nyakoy ako moje da mi pomogne 4tiri kotiyi antibiotitsi ispih i pak nese cusvam zdraf

neli

Случаен посетител | 2014-02-15 15:22:24
deteto mi e na edna godina i sedem meseca do predi tri dena diga6e visoka temperetura posle ni izpisaha antibiotik sprq da diga ama mnogo ka6lq ne spokoina samo reve dali e vazmojno da ima plemonq

Selvie

Случаен посетител | 2014-04-22 11:18:02
ENI GIRTITE HIRKAT KASLISA NAMA TEKAT SUPOLITE SKAKVO MOGA DA LEKUVAM GIRDITE

shukrie

Случаен посетител | 2015-01-02 15:30:53
zdraveite moeto dete e 1godinka 3 meseca boleduva teshka plevmonia s infekzia na belia drob. polucilo se e mehur v belia drob hodih 4 piti na lekar vse mi kazaha virusna bronhit 5-a pit napraviha mu rengenova snimka i vsichko se pokaza, mnogo sim pritesnena mola spodelete kak moje da se lekuva plevmoniata 15 dena e s temperatura 10 dena vkisti s antibiotik se lekuva i 3 dena stana kak e na bolnicata.