Обструктивна сънна апнея

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Какво представлява обструктивната сънна апнея?

2.Кой страда от обструктивна сънна апнея?

3.Методи за диагностика и контрол над обструктивната сънна апнея?

4.Как обструктивната сънна апнея влияе на здравето?Какво представлява обструктивната сънна апнея?


Нарушеното дишане по време на сън спада към групата на заболяванията, които се характеризират с дихателна затрудненост през нощта. Обструктивната сънна апнея е едно от най-често срещаните заболявания от този тип. Проявява се с многократно стесняване на гърлото, което частично, а понякога и напълно блокира дихателните пътища по време на сън. Това блокиране може да доведе до спиране на дишането или до дихателни проблеми през нощта, които често продължават от 10 до 20 секунди, а понякога и по-дълго.
Възможно е пациентът страдащ от сънна апнея, както и другите около него, да осъзнават или не съществуването на проблема. Симптомите на обструктивната сънна апнея включват силно хъркане, задавяне, тежко дишане, неспокоен сън през нощта, както и сънливост през деня. Обикновено близките на пациента забелязват симптомите на болестта преди него.
Самостоятелно или в комбинация, факторите като анатомията на дихателните пътища (например големи сливици), възможното назално запушване, прекомерното количество мастна тъкан и мускулния тонус, могат да допринесат за наличието и силата на проявление на това заболяване.
Дори в лека форма наднорменото тегло често е рисков фактор, който спомага за появата на обструктивна сънна апнея. Други фактори, които служат като катализатор на заболяването са физическата назална обструкция, недостатъчно активната щитовидна жлеза и прекомерното количество мастна тъка около шията и врата.


Следва: Кой страда от обструктивна сънна апнея?

1  |   2  |   3  |   4

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email:
 

Пламен Иванов

Регистриран потребител | 2010-01-26 16:35:46
Това наистина е опасно,но за съжаление в България информацията е оскъдна!Зет ми беше в такова състояние,но чак когато започна да заспива почти на всяка пета минута и да посинява,като спре да диша,се разрових в интернет и разбрах за тази сънна апнея.Записах дата и час за преглед в Университетска болница "Александровска" при Д-р Билюков/GSM:0888648088/и го закарах.Доста усилия ми костваше,понеже според зет ми му нямаше нищо.Още след първите изследвания докторът потвърди,че това е обструктивна сънна апнея и предложи да остане на лечение там.Беше ни предупредил да си вземем направление от личния лекар и всичко бе безплатно,замо за изследването на съня заплатихме 150 лева.След 8 дни зет ми си дойде от София САМ с АВТОБУС и от автогарата до вкъщи въобще не задряма!!!Преди това заспиваше още със сядането в колата! Промяната беше невероятна!!!Сега отново е жизнен,с желание за живот,забавлява се с внучката си,работи с желание,прави планове за бъдещето и с нетърпение чака да закупим BiPAP апарат,за да го ползва!Имам чувството,че се е подмладил с поне 15 години!!! Благодаря от сърце на Д-р Билюков и Доцент Огнян Георгиев - те ми върнаха вярата,че все още има ЛЕКАРИ и ХОРА!!!

I. I

Случаен посетител | 2010-03-02 23:01:53
Наистина е страшно....не можех да спя...стоях седнал в леглото, през деня не бях пълноценен, задрямвах, изморявах е, краката ми отичаха. Обиколих много доктори, докато не попаднах на Д-р Билюков 02/9230325 и д-р Мондешки в Александровска боница. Там ми направиха изследване на съня (касата ен го плаща) и куп други кръвни изследвания, при това безплтно, а преди това бях дал куп пари без никакъв резулат. Оказа се, че има сънна апнея и метаболитен синдром. Започнах да се лекувам с апарат. За няколко дни станах друг човек - хъркането спря, станах бодър и пълноценен човек, кръвното ми се нормализира, изобщо съм чисто нов, съпругата ми също е много доволна, защото започнах да мисля и за секс, а преди това имах проблеми. Благодаря на младите специалисти от Александровска болница д-р Билюков и д-р Мондешки, които ми върнаха изгубреното здраве и самочувствие....НЕ СЪМ СРЕЩАЛ ДРУГИ ТОЛКОВА ВНИМАТЕЛНИ И ОТДАДЕНИ НА ПАЦИЕНТИТЕ ЛЕКАРИ....ПОКЛОН И ИСКРЕНИ БЛАГОДАРНОСТИ

ХЪРКАЩ ЧОВЕК

Случаен посетител | 2010-05-30 21:30:46
Ако хъркате когато спите,ако ставате да уриниране често през нощта, ако заспивате през деня, когато сте седнал или шофирате или сте на заседание, ако напълнявате драстично без сериозна причина и още сто безпричинни неща - това е сънна апнея. От тази болест в повечето случай страдат хора които са в някакъва позиция началници или ръководители. Странно, но факт! Лекуващите ни лични лекари са абсолютни некадърници. Те не разпознават това страдание. Могат да ви лекуват от бъбреци, сърце, кръвно, щитовидна жлеза и да ви натъпчат до гуша с излишни лекарства. Бягайте бързо от тях! Доктор Мондешки и доктор Билюков от Александрровска болница са изключителни специалисти. Техният ръководител доцент Георгиев е сформирал невероятен екип. Всички те ми спасиха живота! Бог да ги благослови!

Иван Георгиев

Случаен посетител | 2010-07-14 16:01:42
От над двадесет години страдах от тази болест. Вечно се чувствах уморен и недоспал. Съпругата ми се изнесе да спи вруга стая , защото непонасяше хъркането ми. Не смеех да отида някъде на гости с преспиване или в командировка защото вечер събуждах всички.Седнех ли някъде за малко и заспивах. Започнах да го прпавя и дори когато шофирах и на два пъти за малко да предизвикам катастрофа. Положението ми се влошаваше с всеки изминал ден. Чувствах се непълноценен.Преди години за това заболяване се знаеше малко и трудно намирах информация как да се лекувам.Преди 2 години-2008г се свързах със специалистите от УМБАЛ "Св. Георги "гр. Пловдив, и по специално Д-р Терзиев. Отидох в клиниката и ми направиха сомнографско изследване. На сутринта си закупих от тях СЕПАП апарат , с който спя всяка вечер. Взимам го със себе си ои когато пътувам в комансировка - той е малък и компактен. Вече съм НОВ човек. Наспивам се за не повече от 5-6 часа. Чувствам се бодър и отпочинал. Никога не заспивам , когато съм на гости или зад волана. Не зная защо съм се мъчил толкова години. Моля се само този апарат да не се развали, тъй като е много скъп / изследването и апарата ми струваха около 1600лв./. Вкрая на краищата здравето цена няма

Страдаща

Случаен посетител | 2010-10-25 09:16:01
Имам поставена диогноза "сънна апнея". Купих си и апарат. Обаче почти две години се тормозя с него - шуми ми и много трудно заспивам. Диагнозата ми поставиха в Александровска болница, но апарат купих от друга лекарка - в Александровска болница апарта струваше 2 пъти повече, отколкото на други места, а по-късно в интернет видях, че в САЩ се продава на цена 200-300 долара, а ние тук плащаме хиляди..... Моля Ви - споделете - чува ли се шума от помпата на вашите апарати в стаята, в която спите, и друго - когато си сложите маската - шувате ли силен шум, който ви пречи дотокова, че да не можете да заспите ? Аз го казвах на лекуващата лекарка, но тя ми казва, че аз съм много чуствителна /едва ли не капризна/.

Доволен

Случаен посетител | 2010-10-30 11:56:25
Апаратите са различни и работят на различни принципи....не е сигурно, че ползвате точния модел....Моят апарат е безшумен и не ме притеснява....моето мнение е, че трябжа да се обърнете към лекар....лечението си е сериозно и трябжа да се контролира, за да се постигнат резултати....не е нормално да не отслабжате...аз сжалих 20 кг за половин година. А за маската - ако издава звук, сигурно не е добре фиксирана....пак ви препоръчвам да отидете на лекар - всички проблеми могат да се отсранят и да се чувствате изключително комфортно.

Прероден

Случаен посетител | 2011-01-16 01:25:40
Що касае апаратите, принципът на действие е много сходен. Разликата е в качеството както на уреда, така и на аксесоарите - маска, овлажнител; шум, "интелигентно", динамично изменение на параметрите при работа... Естествено те са и малко по-скъпи. И аз изчетох много, рових се из сайтове... А си закупих апарата от България - гаранционната, а и след това поддръжка, консулта и настройките, контролите - това са основни критерии и не мога да ги получа по пощата, закупени в интернет-магазин! За лекарите, които ми върнаха живота - д-р Милена Николова (0887693995) и д-р Красимир Ранков (0887437533)- ПОКЛОН!!! Няма другаде такова съчетание между състрадателност и професионализъм! Познават симптомите, апнеята и апаратите в най-дълбоки детайли. А и как иначе - не е само мое мнение - едни от първите в България са (за мен най-добрите), лекуват болести на съня още от времето, когато нас АПНЕИСТИТЕ ни зобаха с хапчета за кръвно, сънотворни!?! и ни препоръчваха диети... Но като липсва информация... А за Здравна каса да не говорим. Успех и нов живот желая на всички братя и сестри по съдба!

Маргарита Михаилова

Случаен посетител | 2011-02-23 19:46:57
Имам всички симптоми описани в форума.Насочиха ме към др Динко Вълев в 17 п-ка. От години не спя и не ми се живее. Носа ми е запушен и до сега са ми казвали че съм алергична.Някои лекувал ли се е при него? Маги

Митко

Случаен посетител | 2011-02-24 22:17:32
Искам да попитам някой познава ли човек който е използвал или още използва такова апаратче. До колкото разбрах то се ползва всяка вечер по време на сън. Това нещо доказано ли е че помага. Има ли някакви странични ефекти или влошаване на състоянието в следствие свикване с налягането на въздуха. При някой да се е появявала болка в ушите носа или главата, в следсвие от употребата му.

Пламен Иванов

Случаен посетител | 2011-02-25 10:26:25
Помага и още как!Само че трябва да Ви е предписан от специалист и настроен конкретно за Вас!При зет ми се появяваше дразнене и запушване на носа,но има овлажнители и отоплители за въздуха,които облекчават тези симптоми,но,разбира се,струват пари.Но здравето е по-важно,нали?А той свикна и без тези допълнителни опции за 3-2 месеца.И вече не го ползва всяка нощ.Но резултата се вижда още след първата седмица!!!

мария

Случаен посетител | 2011-03-08 10:08:39
Д-р Вълев е много добър специалист,препоръчвам го горещо!Консултирай се с него ,той е твоя доктор за проблемите,които имаш,ставаш нов човек! тел 0888 250 746 и 0897 055 125

Митко

Случаен посетител | 2011-03-08 19:32:04
Ползвах апаратчето за около 2 часа през деня да пробвам дали ще му свикна и след 2 дена започна една тъпа болка в горната част на носа и между веждите. Това продължи около 3-4 дена като първите 2 дена ме боляха и очите ту лявото ту дясното Възможно ли причината за тази болка да е в апаратчето. Болка на моменти беше съпроводена с много силно главоболие.Имам синузит (някаква бактерия), която лекувах с антибиотик 8-9 дена преди да ползвам (тествам ) апаратчето. Някой имал ли е подобни оплаквания ?

гого

Случаен посетител | 2011-03-09 14:14:06
Това апараткче дето го разправяте дали ще помогне и на мен. Има ли наистина такива странични ефекти. И каде мога да разбера дали хъркането ми е лечимо.

Петра

Случаен посетител | 2011-03-11 19:39:17
Някой от вас ползва ли такова апаратче дали помага. Ако е запушен носа на човека или има синузит може ли да се ползва ?

росен петров

Случаен посетител | 2011-03-14 21:09:53
кои трябва да мипредпише апарата и можели на исплащане да се закупи

Прероден

Случаен посетител | 2011-03-16 23:03:52
Колеги, хора, ползвайте форумите за насоки и препоръки. За консултации - СПЕЦИАЛИСТИТЕ! Лекарите! Та това им е работата. По-горе съм писал ". .. А си закупих апарата от България - гаранционната, а и след това поддръжка, консулта и настройките, контролите - това са основни критерии и не мога да ги получа по пощата, закупени в интернет-магазин! За лекарите, които ми върнаха живота - д-р Милена Николова (0887693995) и д-р Красимир Ранков (0887437533)- ПОКЛОН!!! Няма другаде такова съчетание между състрадателност и професионализъм! Познават симптомите, апнеята и апаратите в най-дълбоки детайли. А и как иначе - не е само мое мнение - едни от първите в България са (за мен най-добрите),..." Ползвам апарата (СРАР) - няма странични ефекти! Какво говорите! Синузита ... не ви е настроен апарата, може би не сте направили задължителното - да се изследвате първо в специализирана лаборатория, параметрите, настройките се съобразяват именно с изследването. Има аксесоари - отоплители и др. или просто в този случай хитринка - шлауха да минава по възможност под завивката. А при силна хрема - може би ден, два без машинка... Но пак ви казвам, аз съм с известен практически опит, но това е субективно. Лекарите са тези, които да ни консултират. нали и затова им плащаме - да знаят и да ни посъветват как да си запазим здравето. Иначе всички сме знахари...

MARGARITA MIHAILOVA

Случаен посетител | 2011-03-17 12:11:25
Aparatcheto za vinagi li triabva da se polzva? Tova mi se vizhda mnogo nepriatno?! Predstoi mi izsledvaneto zatova Pitam?MAGI

Гневен

Случаен посетител | 2011-03-17 12:40:07
Освен да правите реклама и да поствяте едни и същи коментари с цел PR на определени лекари нешо смислено ше кажете ли ?

Прероден

Случаен посетител | 2011-03-17 22:43:56
Уви, Маги, по-скоро завинаги. Става нещо като аксесоар към нощното бельо :) Разбира се умишлено или по друга причина могат да се правят паузи (ден, два) и тогава човек сам установява необходимостта да го ползва всяка нощ. За почти две години дотолкова съм свикнал, че маската, ако не я сложа, по-скоро ми липсва, отколкото пречи!... Такъв поне е моя личен опит. Чувал съм, че има хора никога непривикнали, но като знам какво ми спестява и от какво ме избавя...

Никола

Случаен посетител | 2011-04-09 21:18:07
Бихте ли казали марката на апарата.

кремена петрова

Случаен посетител | 2011-04-16 14:06:16
здравеите, майка страда от сънна апнея но същевремено с това и от асматичен бронхит ( АСТМА) когато го ползва се чуства добре но истива и започва да кашля а това пречи на астмата и. незнам какво да правя вече не иска да го ползва и започва да спи почти постояно, в кравтъ й почва да липсва кислород и да посенява. моля който има някакво мнение по въпроса да сподели с мен. има ли някакъв нагревател за да затопля въздуха който подава. моля пишете ми проблема ми е голям. до сега никой лекар не ми обърна внимание дори този който и направи иследванията и ни посаветва да вземем този апарат.

Няма значение

Случаен посетител | 2011-04-17 11:25:39
За апарата може да се купи овлажнител, който същевременно и затопля водата, а оттам и въздуха, който минава през нея. Най-простичкият вариант за сега е маркуча за въздуха да се слага в леглото до тялото, и така след като той се затопли, и въздуха е затоплен.

Георги

Случаен посетител | 2011-06-18 00:07:22
Най-ефективното лечение остава за сега терапия със СИПАП апарат,въпреки ,че има алтернативни методи с разни приспособления за устата,те частично облекчават проблема. Цените на тези апарати в България са безбожно високи ,ще говоря в цифри за да съм конкретен ,а и хората които се нуждаят от такъв уред да добият представа: Апарат на DeVilbiss-американска марка с цени между 2400лв и 3500лв , има и някой още по- смели предложения ,които дори не искам и да споневам ,отнася се за автоматичен апарат ,като 2400 е цена само за апарат и това е цена от дистрибутор за България,а 3500лв е цена с овлажнител и маска в комплект . Апарат на Respironic –отново американски,спрягани за по-добрите апарати ,по-висок клас уж ,не знам колко е вярно ,но те пък удрят небето с цена почваща от 2000 евро за автоматичен сипап ,цена също от основния вносител. Ето и нагледно за какво говоря: Цени в САЩ на споменатите апарати: DeVilbiss:$434.00 Respironic:$729.00 става въпрос за автоматични сипапи! Цени във Великобритания на споменатите апарати: DeVilbiss:£495.00 Respironic:£499.00 Разликата не е кой знае колко, като се има в предвид ,че закупен от Америка апаратът ще се оскъпи от транспорт мита ддс и т.н.т. ,но въпреки всичко цената за DeVilbiss примерно няма да надвиши 800 долара ,което е около 1200лв и то в комплект с маска,от Англия цената въпреки ,че сме от Евросъюза идва към 1600лв ,какъв е изводът по-изгодно е от Америка ,спестявате поне 400 лв ,второ дори и да се счупи апарата просто ще си купите нов и стигнахме до извода ,че за 2400лв цената в БГ може да си купите два апарата и то в комплект с маска. Има един проблем Американците искат рецепта за подобен вид апартура и то рецепта от американски доктор според тяхните федерални закони,но и този проблем има решение. Сами си направете извода,(онзи ден видях една тениска с надпис:"Не се нуждая от секс на мен държавата ми го вкарва всеки ден",господа от държата контролирайте малко тези цени особенно на такъв вид апаратура,моля ви се(не ,че някой ще ме чуе ,но за всеки сличай) ! Мога да съдействам на хора решили се да си закупят апарат от Америка,моля пишете ми на мейла! Не съм търговец ,а просто човек ,който има същия проблем и се дразня адски много, когато се спекулира по този начин!

Георги

Случаен посетител | 2011-07-01 20:59:44
Ето така изглежда една истинска оферта от посредник за закупуване на стоки от САЩ! И това са реалните стойности! Здравейте, Разглеждаме покупка на следните два артикула: -FlexiFit НС431 Full Face СРАР Mask with Headgear-АЛ Cushions (S, M, L) Included - $119.95 -InteffiPAP AutoAdjust Travel CPAP Machine with SmartFlex - $435.00 Обявена стойност: $554.95 Локална доставка: $0.00 Щатски данък: $0.00 Крайна стойност в магазина: $554.95 Комисиона за посредничество: $83.25 Митнически сборове: $65.25 Международна доставка Express + застраховка: $55.00 Митническа декларация: $10.00 Крайна стокйност на поръчката: $767.75 Аванс: $277.48 или $250.00 **Остатьк за плащане при предаване на пратката в размер на $517.75 при заплатен аванс в размер на $250.00 [img]http://azola.hit.bg/600450.jpg[/img]

Георги Нацев

Случаен посетител | 2011-08-21 20:48:56
Много,моля обадете се за повече информация явно се нуждая от този апарат доколкото виждам,че най-качествените са американ- ските пък нямам толкова възможност да плащам такива суми. Дом.тел.02/897-79-23 или 0889-612-880 или 0878-897-792 много благодаря.С уважение: Георги Нацев

Владимир

Случаен посетител | 2011-10-14 23:39:54
За съжаление болеста е опасна особенно за хора които са на волан. Много време страдах от нея докато не се свързах с д-р Христова от университетска болница Пловдив . Прочетох коментарите но не сам съгласен с цените които са изписани за апаратити. Аз вече 2 години ползвам апарат и сам го закупил на цена 1200 лв с маската .

страдаща

Случаен посетител | 2011-10-15 13:56:40
Не харесвам досегашния си апарат - много шуми, и вместо да заспивам - ме разсънва. бих искала да го сменя, но не ми се дават отново 2 хил лева за нов апарат. моля, споделете - каква марка са апаратът и маската, и откъде ги купихте. Аз бях при д-р Христова /с този апарт, който вече бях купила от друга лекарка в София/ , но д-р Христова ми педложи апарат на Девилбис заедно с маската за цена от порядъка на 2600 лева . Моля Ви - дайте ми подробности за доставчика и марката на вашия апарат. Благодаря.

Георги

Случаен посетител | 2011-10-16 01:15:05
www.cpap.bg вижте тук цените и в България почнаха да падат,а който иска по-ниска цена от Америка но без гаранция да ми пише,да за 1200лв вече може да се вземе обикновен сипап оt този сайт който съм посочил има и някакъв по-евтин,разгледайте. stronga@abv.bg

Георги

Случаен посетител | 2011-10-16 01:19:17
Между другото апаратите на Девилбис са едни от най-безшумните,само ,че има една особеност моя е със смарт флекс,което е смекчаване прехода между вдишване и издишване,ако вашия е без такава функция е като един същински компресор ,знам защото съм я изключвал и наистина е много некомфортно!

petia

Случаен посетител | 2011-12-09 19:53:26
mola te, kak da si kupa bipap na nai niska zena.

читател

Случаен посетител | 2012-01-12 23:50:21
Георги, какви бизнес измами предлагате от САЩ? Апаратите са различни и само специалист може да предпише какъв апарат и при каква настройка да се ползва. Като си купят българите американските апарати, кой ще им ги настрои? Има значение каква е честотата на апнеята и продължителността, което и определя вида апарат. После, маските са различни размери и видове. Има маски само за носа, има различни размери маски за носа и устата, които би трябвало да се сменят поне на 6 месеца.

нели йовчева

Случаен посетител | 2012-03-28 17:27:41
от къде може да купиме апаратчето за сънна аптея-моля ако знаете нещо пишете ми

страдаща

Случаен посетител | 2012-03-30 08:23:30
Апаратите ги продават лекарите, които Ви диагностицират. Първо си плащате 150-200 лева за диагностиката, после Ви продават апарат, и така ставате крепостни на този лекар. Закрепостяват Ви с това, че само те имат софтуер да разчитат данните от апарата и само те могат да го настройват според вашите индивидуални особености. За апаратите в повечето слачи Ви искат над 2000 лева. Такива апарати и маски и всякакви консумативи се продават свободно в магазина на Медицинска техника инженеринг ООД, София, ЖК"Младост" 1 бл.28 б ул Димитър Моллов. http://www.mte-bg.com/bg/contacts/ Цената на апарата е поне 300 лева по-малко, отколкото при лекаря, цената на маската е 40-50 лева по -евтина. Но и там ще Ви предупредят, и аз мога да Ви кажа - не е никак безобидно сам да се лекувате и сам да си настройвате апарата. Моят съвет е да потърсите лекар в болница, където - и да се случи нещо с лекаря, болничното звено, което работи по този проблем - остава. А мен ме изпратиха при лекарка, която от 2 години не ми отговаря нито на телефон, нито на имейл, и сега ще трябва да минавам отново цялата процедура, но при друг екар.

Янус

Случаен посетител | 2012-04-09 14:11:19
Госпожо Перова, ципап уредите макар че генерално са разделени на три категории -стандартни,автоматични и Билевъл/с две нива/ се различават от производител до производител. В Интернет форумите можете да срещнете изключително некомпетентни мнения написани на база информацията която се публикува в търговски сайтове ,за да получите необходимата ви информация посетете местата където лекарите специалисти в областта обменят становища или вижте резултатите от проучвания направени във водещи медицински и технически университети в Германия . Специално за случая от който вие описвате най-полезна ще е ципап машина с,топъл овлажнител,задължителен HEPA филтър и възможност за ефективна вентилация при най-ниско ниво на натиск като с необходимите параметри са едистванно уредите xPAP на Германската фирма FLO. Вие може по-подробо да ги разгледате от тук: http://www.medeng-bg.eu/view_artc.php?id=66 В България единственото място където може да се информирате подробно за ципап уредите и как да изберете ципап апарат е форума за съня на адрес: http://www.medeng-bg.eu/forum/index.php

Георги

Случаен посетител | 2012-04-13 15:26:37
за да не се занимавате с настройки си копувате автоматичен СИПАП апарат малко повече парички ,но по ефективна терапия,не купувайте китайска машинки все едно да си купите компресор за гуми:),ВНОС ОТ АМЕРИКА ИЗЛИЗА НАЙ-ЕВТИНО ,НО НЯМА ГАРАНЦИЯ,ЕТО ТУК НЯКОЙ СЕ Е ПОСТАРАЛ ДА ОПИШЕ ПОДРОБНО ИЗБОРА НА АПАРАТ: http://www.medeng-bg.eu/forum/viewtopic.php?f=16&t=46&p=56#p56

Орлин

Случаен посетител | 2012-04-18 12:25:18
Бих искал да вляза в контакт с вас, за да споделите опита си по доставка от САЩ. Но не виждам мейла ви, който посочвате като средство за връзка

Орлин

Случаен посетител | 2012-04-18 12:25:49
Бих искал да вляза в контакт с вас, за да споделите опита си по доставка от САЩ. Но не виждам мейла ви, който посочвате като средство за връзка

Ivo

Случаен посетител | 2012-05-09 23:33:34
Здравейте, аз също съм потърпевщ от тази гадна болест, но успях да се сдобия с едно чудесно апаратче, с добър баланс между качества - цена - гаранция от сайта на www.cpap.bg. Огледайте се и Вие и може да ви допадне моята опитност в тази бъркотия от мнения! Best ot men!

Продавам АВТОМАТИЧЕН ЦИПАП (APAP) – devilbiss(SleepCube Auto Plus) SmartFlex DV54UK-P

Случаен посетител | 2012-10-13 11:19:54
Продавам АВТОМАТИЧЕН ЦИПАП (APAP) – devilbiss(SleepCube Auto Plus) SmartFlex DV54UK-P - чисто нов , купуван от Англия КОМПЛЕКТЪТ ВКЛЮЧВА: АПАРАТ, ОВЛАЖНИТЕЛ, силиконова МАСКА - resmed quattro fx, маркуч , филтри 20бр. и оргинална чантичка за път - devilbiss http://cpap.bg/view.php?id=16 http://www.resmed.com/uk/products/quattro_fx/image-gallery.html?nc=clinicians&sec=true Цена 1200 лв. цената е без коментар 0988824613

d5408

Случаен посетител | 2012-10-14 16:01:04
Апарата, дори и да не е ползван, факта, че е без гаранция, или поне не може толкова лесно да се възползва купувача от гаранцията, която е чак в Англия - тази цена ми се струва неприемлива. Патила съм си от техника, купена от друга държава точно поради такива причини.

georgi

Случаен посетител | 2012-10-14 23:47:37
здравейте всички страдащи хора от сънна апнея.искам да ви кажа че апарата е частично решение.аз имах тежка форма на обструктивна санна апнеа.след много проучвания и интерес се оперирах и сега живея живота си отново.не спя с апарат като Дарт Вейдар,а нормално наспивам се и се кефя на живота.

d5408

Случаен посетител | 2012-10-15 08:31:41
за каква операция става въпрос ? Кой Ви насочи, къде я правихте, колко време трае, колко струва, колко време се възстановявахте - всичко това много ме интересува и ще Ви бъда благодарна да споделите. Ако не искате публично - имейла ми е d5408@abv.bg

Троански

Случаен посетител | 2012-10-15 09:40:13
Уважаеми господин Дарт Вейдър, Вашето решение с оперирането на гърлото е най-тежкото и неблагоприятно решение, което един човек може да вземе. Поинтересувайте се от статистиката в световен мащаб и ще разберете каква стъпка сте предприели. Има други, по-правилни, решения на Вашия проблем. Но, стореното - сторено. Не го, обаче, прокламирайте сред себеподобните си /страдащите от ОСА/, защото щи им направите "мечешшка услуга". Ще мине малко време и ще се убедите в моите думи и тогава отново ще трябва да решавате по кой път да "тръгнете" - отново операция или другите! А сега Ви желая да се кефите все пак на частичния успех и свободата, която имате след операцията.

Троански

Случаен посетител | 2012-10-15 10:14:37
Госпожо, ако апаратът Ви е нормален, а не китайски, би следвало да имате опцията да си закупите овлажнител към него. С това ще си решите и проблема. Надявам се, да сте избрали подходящ Ципап апарат, който да има и възможност да затопля водата /течността/ в овлажнителя.

georgi

Случаен посетител | 2012-10-15 20:34:46
Троански никого не карам да се оперира или да си купува апарат всеки да избира.в болницата имаше и други като мене и на всички апнеата изчезна.възстанових се за 10 дена докато апарата е его за цял живот.

d5408

Случаен посетител | 2012-10-16 08:23:05
Georgiмоля Ви - дайте ми възможност за директна връзка с вас по повод операцията - имейл е достатъчен. Разбира се, че сама ще мзечач решение - но информацията ми е моного важна - аз съм далеч от провинцията и няма с кого да контактувам, за да се информирам повече. Моят е d5408@abv.bg

Троански

Случаен посетител | 2012-10-16 10:02:52
Господин Георги, Наистина никого не карате да се оперира - само ги насърчавате. Едното не е по-различно от другото. Бих искал да Ви чуя как ще говорите след година - две, когато пак ще Ви се наложи операция. Това е резултатността на тези, които са предприели подобна стъпка и не са променили начина си на живот. Но, ако Вие спрете изцяло консумацията на месо и всичко месно, риба, мляко и млечни произведения, не изчистите тотално организма си на клетъчно ниво, не преминете на преобладаващо суровоядство и нетермообработени храни и още и още, то тогава операцията Ви ще остане едно бледо петно на холографската "схема" от човешката Ви форма и най-вероятно ще забравите завинаги думите сънна апнея. Е, "топката е във Вашите крака". Аз не съм от Вашия отбор и никога няма да бъда, но Ви желая успех!!!!!! Ако имате въпроси и търсите помощ от мен - насреща съм на hemusgroup@abv.bg!

иван

Случаен посетител | 2012-12-12 10:16:24
за триене

Minka Kalcheva

Случаен посетител | 2017-03-21 18:27:15
Zdraveite!Aparata za san e neshto neveroqtno.Polzva go saprugat mi,ve4e nqkolko godini.Trudno svikna, zashtoto e neshto novo,nai veche na licetoti I da spish.S nego spi kato bebe,ne harka.ne moje da se polzva ako e s zapushen nos,zashtoto samata maska e tochno na ustata I nosa.Imam nabliudenia I nad drygi hora,koito sashto polzvat toq aparat,daje I za 3 noshtuvki da noshtuvat izvan doma si,go nosqt ,zaradi neveroqtniat efekt ot komfosrta.