Остеомиелит

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Информация

2.Рискови фактори

3.ЛечениеРискови фактори


Рисковите фактори са стара травма, диабет, хемодиализа и интравенозна прекомерна употреба на лекарства. Хората, които са имали слезката също са с по-висок риск от развитие на артрит.

Стафилукокуса е организъм отговорен за 90% от случаите на остър остеомиелит. Други организми включват Хемофилия инфлуенца и салмонела; инфекция с последната може да възникне като усложнение на сърповидно - клетъчна анемия.

Диагностиката и лечението в рамките на няколко дни води до добра прогноза. Забавеното лечение води до хроничен остеомиелит


Следва: Лечение

1  |   2  |   3

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email:
 

Спас Петков Ценев

Случаен посетител | 2011-01-03 18:35:51
Претърпях операция на крака през м .Януаре 2010 год.Месец Март същата година,след като ми свалиха конците , крака ми се възпали много сериозно и се наложи неколкократно лечение с много силни антибиотици.От тогава постоянно се отварят рани и изтича голямо количество гной.Опериращият лекар ми каза да не се безспокоя,защото след изваждането на планката този проблем ще се разреши от самосебе си.Притеснен съм дали точно така ще се случи,или ще се сдобия с някое заболяване,което поради закъснение в лечението ще се превърне в хронично?

Стефка

Случаен посетител | 2012-01-04 13:04:11
Здравейте,Спас.С баща ми се случи същото като при вас,махнаха му и плаката,но всичко продължи.Слагаха и перли,но и те не помогнаха,ако сте се излекувал някак моля да споделите с мен.0878353141