Остеомиелит

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Информация

2.Рискови фактори

3.ЛечениеИнформация


Остеомиелита се получава когато костта се заразява с гной произведена в рамките на костта, което може да доведе до абсцес. Той тогава "уморява" костта на нейното кръвоснабдяване.

При децата по-дългите кости са с най-голяма вероятност да бъдат засегнати. При възрастните прешлените и таза са най-често засегнати. Костните инфекции могат да бъдат причинени от бактерии или гъбички.

Честотата на остеомиелита е около 2 на 10000 души


Следва: Рискови фактори

1  |   2  |   3

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email:
 

Спас Петков Ценев

Случаен посетител | 2011-01-03 18:35:51
Претърпях операция на крака през м .Януаре 2010 год.Месец Март същата година,след като ми свалиха конците , крака ми се възпали много сериозно и се наложи неколкократно лечение с много силни антибиотици.От тогава постоянно се отварят рани и изтича голямо количество гной.Опериращият лекар ми каза да не се безспокоя,защото след изваждането на планката този проблем ще се разреши от самосебе си.Притеснен съм дали точно така ще се случи,или ще се сдобия с някое заболяване,което поради закъснение в лечението ще се превърне в хронично?

Стефка

Случаен посетител | 2012-01-04 13:04:11
Здравейте,Спас.С баща ми се случи същото като при вас,махнаха му и плаката,но всичко продължи.Слагаха и перли,но и те не помогнаха,ако сте се излекувал някак моля да споделите с мен.0878353141