Болест на Хашимото

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Информация

2.Причини, симптоми и лечениеИнформация


Болестта на Хашимото е заболяване, характеризиращо се атакуване от страна на имунната система на щитовидната жлеза. Хашимото болестта е класифицирана като автоимунно заболяване.

При нея, Вашата имунна система атакува по погрешка щитовидната жлеза, карайки я да се намали своето производство на тироидни хормони.

Хашимото болестта тече бавно в продължение на години и причинява хронично увреждане на щитовидната жлеза, което води до спад в нивата на хормоните на щитовидната жлеза в кръвта.

Болестта на Хашимото се нарича още Хашимото тироидитис, Струма лимфоматоза, хронична лимфоцитна тироидитоза, автоимунен тироидит и хроничен тироидит.

Какво представлява щитовидната жлеза?

Щитовидната жлеза е малка жлеза с форма на пеперуда, разположена в задната част на врата под Адамовата ябълка. Щитовидната жлеза се състои от две топки. Те са увити около трахеята. Щитовидната жлеза произвежда тироидни хормони, които регулират метаболизма. Регулирането на метаболизма е от решаващо значение за контролирането на настроението, теглото и умствените и физически енергийни нива


Следва: Причини, симптоми и лечение

1  |   2

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email: